Ainekset
(noin 12 suurta kuppikakkua)
Kuppikakku
100 g | voita |
2 kpl | kananmunaa |
1,5 dl | hienoa sokeria |
2 dl | maitoa |
1 tl | vaniljasokeria |
150 g | Fazer Valkoinen leivontasuklaata raastettuna |
4,5 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 rkl | raastettua appelsiinin kuorta |
Kuorrute
60 g | pehmeää voita |
5 dl | tomusokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 rkl | puristettua appelsiinimehua |
100 g | tuorejuustoa |
Fazerin suklaat, erikoisboksit ja 250 muuta herkkutuotetta löydät Fazer Storesta.
Tee näin
Paistolämpötila 175 astetta.
Vatkaa ensin munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää voiseos kananmunavaahtoon yhdessä maidon ja raastetun appelsiininkuoren kanssa. Lisää sen jälkeen raastettu suklaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen erillisessä kulhossa. Lisää jauhoseos sen jälkeen vaahtoon ja sekoita hyvin.
Aseta muffinimuotit muffinipellille. Kaada taikina muotteihin ja paista uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kun kuppikakut paistuvat uunissa, tee sillä välin kuorrute.
Vatkaa voi, vaniljasokeri, tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi taikinaksi.
Lisää taikinaan tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Nyt taikina on valmis pursotusta varten.
Aseta kuppikakut tarjoiluastialle, pursota kuorrutetta päälle ja korista lopuksi hienoksi raastetulla valkosuklaalla.