Ainekset

Pohja:

Täyte:

  • 200 ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl voimakasta juustoraastetta (esim. emmental)
  • 200 g broccoliinia eli varsiparsakaalia
  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl pinjansiemeniä

Lisäksi:

  • voiteluun 1 kananmuna

Tee näin

  1. Sekoita voi ja rahka, ja nypi joukkoon pizzajauhot. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 20-30 minuuttia.
  2. Kauli taikina gluteenitonta jauhoa apuna käyttäen leivinpaperille n. 35 cm halk. pyöryläksi.
  3. Sekoita keskenään ranskankerma, muna ja juustoraaste. Lusikoi seos pohjalle niin, että reunoista jää kauttaaltaan noin 3 cm tyhjää. Leikkaa broccoliinit pitkittäin puoliksi ja levitä täytteen päälle. Käännä tyhjät reunat täytteen päälle ja voitele galette munalla. Kypsennä 200 asteessa 15 min.
  4. Huuhtele ja revi lehtikaalit irti ruodistaan kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Ota esipaistettu galette uunista ja levitä lehtikaalit sen ympärille, uunipellin tyhjille reunoille. Ripottele pinjansiemenet joukkoon. Jatka kypsennystä toiset 15 minuuttia.
  5. Nostele rapeat lehtikaalit ja paahtuneet pinjansiemenet valmiin galeten pinnalle ennen tarjoilua.