Myllyn tuotekehitys- ja tutkimuspäällikkö Markku Mikola, mylläri Juuso Matikainen ja leipuriesimies työskentelevät kaikki kauran parissa, mutta miten he rentoutuvat vapaa-ajalla?

Lahden Fazer Myllyn tuotekehitys- ja tutkimuspäällikkö Markku Mikola uskoo, että kaura löytää tulevaisuudessa tiensä mitä erilaisimpiin tuotteisiin.

”Uskon, että kasvipohjaisen, ravitsemuksellisesti hyvän ruoan merkitys kansainvälisillä markkinoilla kasvaa. Tulevaisuudessa käytämme kauraa yhä enemmän kiertotaloudellisena ja pysyvänä ratkaisuna erilaisissa elintarvikkeissa. Tutkittuun tietoon perustuva tekeminen on meillä Fazerilla tärkeää. Minulla on kauraan suhde myös keittiön puolella. Erikoisin kaurareseptini on kalafileiden paneeraus kauralesejauheella. Ruoanlaitto on ollut minun ja vaimoni yhteinen harrastus jo vuosikymmeniä. Muutimme työni perässä Lahteen. Työpäivän jälkeen solmin usein lenkkikenkieni nauhat ja askellan kohti Vesijärven tuttuja maisemia. Saman reitin varrelta löytyvät työpaikkani ja kotini. Hieman kauempana samassa vesistössä sijaitsee myös kesämökkimme.”

Juuso Matikainen 4759 140220 860px.jpg

”Motocrossharrastuksesta on ollut hyötyä myllärin työssä”

Lahtelaisen myllärimme Juuso Matikaisen rakas harrastus on motocross. Se on vienyt Juuson Suomen mestariksi asti.

”Motocross on iso osa elämääni. Aloitin harrastuksen viisivuotiaana ja olen saavuttanut lajissa Suomen mestaruuden. Harjoitteluun kuluu kaikki työni ulkopuolinen aika. Vuoron jälkeen ajan hallille rassaamaan pyörääni kavereideni kanssa. Motocrossharrastuksesta on ollut hyötyä myös myllärin työssä. Huollan omat pyöräni, joten ruuvimeisseli pysyy kädessäni. Taidosta on apua, kun tarkkailen ja korjaan kauramyllyn koneita. Työni tasapainottaa adrenaliinin täyteistä harrastustani. Myllärin työtä ja motocrossilla ajamista yhdistää myös paineensietokyky. Rauhallisuus on valttia molemmilla elämäni osa-alueilla.”

Samuli Seppä 4335 120220 860px.jpg

”Haluan työssäni tehdä hyvää toisille”

Hyvällä tuulella jaksaa painaa! Helsingin Ruoholahden K-Citymarketin Fazerin myymäläleipomon leipuriesimies Samuli Seppä saa puhtia työpäiviin mukavasta ilmapiiristä ja työkavereista.

”Haluan työssäni tehdä hyvää toisille. Leipurina se onnistuu. Käsistäni syntyvät leivät ja herkut päätyvät monenlaisiin pöytiin. Olen ylpeä ammatistani. Minulla on mukavat työkaverit ja autamme aina toisiamme. Myymäläleipomossamme työskentelee seitsemän leipuria. Fazerilla on oma artesaanileipurikoulu, jonne leipurin ammatista haaveilevat voivat hakea. Töiden vastapainona mukanani kulkee rakas harrastus. Muutaman kerran viikossa suuntaan kavereideni kanssa lähimetsiin ja -puistoihin pelaamaan frisbeegolfia. Kun kiekko lentää ilman halki, en mieti mitään muuta.”

Seuraa Samulin, Markun ja Juuson hetkiä: #omannäköinenelämä #fazermoment #northernmagicmadereal

Lue myös: "Valvon tarkasti jyvien laatua"