Tuomo kutsui läheisensä illalliselle, Anu järjesti lukupiirin ja Liisa yllätti työkaverinsa synttärikesteillä. #SOSdinner-kampanja haastaa läheiset saman pöydän ääreen tekemään yhdessä hyvää.

Fazer ja SOS-Lapsikylä ovat tehneet yhteistyötä jo yli 50 vuotta. Työntekijät ovatkin ottaneet molemmissa taloissa ilolla vastaan #SOSdinner-kampanjan, joka kokoaa ihmiset yhden pöydän ääreen tukemaan SOS-Lapsikylän työtä. Millaiset #SOSdinnerit Tuomo, Anu ja Liisa järjestivät ystävilleen? 

”Yhdessä syöminen on tärkeä tapa, se voi kantaa läpi elämän” 

SOS-Lapsikylän Tuomo Valve kutsui ystävänsä SOSdinnerille herkullisen burgindinpadan ääreen. Ruokapöydän ympärillä jaetaan niin ilot kuin surut.

”Rakastan ruuanlaittoa, ja oli mukavaa kutsua ystävät maistelemaan kokkailujani. Tällä kertaa vannotin heitä tulemaan tyhjin käsin, sillä tuliaisten sijaan tuimme porukalla SOS-Lapsikylän työtä.  

Kutsuin luokseni ystäviä, jotka olen tuntenut vuosikausia. Hyvän ruuan ääressä jaamme niin iloja kuin murheita. Ystävien tuki auttaa aina. Monet ovat kysyneet, että miten he voisivat tukea SOS-Lapsikylän toimintaa ilman pitkäaikaista sitoutumista. SOSdinner onkin syntynyt ajatuksesta, että kuka tahansa voi auttaa ja pienelläkin teolla on suuri merkitys. Tämä on helppo tapa viettää yhteistä aikaa ja tehdä samalla hyvää.  

Yhdessä syöminen on tärkeä tapa, joka voi kantaa läpi elämän. Aina ei tarvita sanoja, sillä kutsuminen saman pöydän ääreen kertoo jo olennaisen. Joskus voi myös ottaa riskejä, kuten tehdä elämänsä ensimmäistä kertaa omenapiirakkaa. Tällä kertaa onnistuin yllättämään niin itseni kuin ystävänikin, sillä hyvähän siitä tuli.” 

Lue myös: ”Yhdessä olemme enemmän kuin yksin” 

Fazer_Westend_2410_230120_860x600px_KOOSTE.jpg

”Meillä on aina ystävänpäivä!” 

Fazer Experience vierailukeskuksen Anu Kokko kutsui SOSdinnerille rakkaat ystävänsä lukupiiristä.  

 ”Olemme tunteneet toisemme jo opiskeluajoista alkaen. Eräällä yhteisellä reissullamme joku totesi, että olisipa kiva liittyä lukupiiriin. Toinen keksi, että mehän voimme perustaa oman. Siitä lähtien olemme tavanneet kirjojen merkeissä, aina nyyttikestimäisesti ja rennosti. 

Ystävyys on kantanut meidän porukkaamme monenlaisten aikojen yli. Meillä kaikilla on ollut pienet lapset ja koko sen elämänvaiheen rumba. Nyt on taas uusi vaihe, kun lapset muuttavat pois kotoa. Vaikka omaa aikaa on nyt enemmän, ei äitinä oleminen lakkaa. Lasten hätä särkee sydäntä. Haluamme auttaa lapsia, nuoria ja perheitä, joiden lähtökohdat elämään ovat hauraat. On tärkeää oppia näkemään avuntarve niin lähellä kuin kaukana maailmalla.  

Ystäväpiiri on kannatellut silloinkin, kun omassa elämässä on ollut hankalia murrosvaiheita. Yhteisen pöydän ääressä on helppo puhua kaikesta. Meillä on aina ystävänpäivä.” 

Fazer_Sos_Vaarala_2094_200120_860x600px_KOOSTE.jpg

”Työyhteisö on minulle kuin toinen perhe” 

Fazerin Liisa Eerola järjesti SOSdinnerin synttärikahvien merkeissä Fazer Experience Vierailukeskuksessa Vantaan Vaaralassa. Työkaverit ovat syntymäpäiviään juhlivalle Liisalle tärkeä voimavara. 

”Kutsuin lähimmät työkaverini yhteiseen kahvipöytään. Joskus paras lahja on sellainen, minkä voi jakaa ja antaa eteenpäin. Lahjojen ja kukkien sijaan toivoinkin, että teemme yhdessä hyvää. 

Työyhteisö on minulle kuin toinen perhe. Olen viihtynyt Fazerilla lähes 30 vuotta ja todennut, että hyvässä työympäristössä myös työnjälki on hyvää. Positiivinen ilmapiiri syntyy toisen kunnioittamisesta ja yhteen hiileen puhaltamisesta – unohtamatta yhteisiä hetkiä kahvipöydän ympärillä. Arvostan sitä, että minulla on pöydällinen työkavereita, joiden kanssa voin viettää hyviä hetkiä. Yhdessä olemme enemmän kuin yksin. 

Ruoka on SOS-Lapsikylän työssä keskeinen hoivan väline – tapa näyttää välittämistä. Sen avulla voi rakentaa hyvää arkea itselle ja toiselle. Pienillä teoilla voi osoittaa lähimmäiselleen, että välittää. Itselleni tärkeitä välittämisen hetkiä ovat aikaiset aamut, jolloin puolisoni on ladannut kahvinkeittimen ja kattanut aamupalan valmiiksi pöytään. Arvostan myös päivällisiä koko perheeni kanssa. Tällaisia kallisarvoisia hetkiä haluan jakaa myös muille ja rohkaista ihmisiä kiireettömään yhdessäoloon.”

 

Järjestä oma #SOSdinner – tehdään yhdessä hyvää 

Haluatko järjestää vähän erilaisen yhteisen hetken ystäviesi kanssa? Järjestä SOSdinner! SOS-Lapsikylän SOSdinner-kampanjan ideana on kokoontua yhteen ruuan äärelle, mutta lahjojen tai tuliaisten sijaan jokainen osallistuja voi tukea SOS-Lapsikylän työtä.  

SOSdinner voi olla vaikkapa kahvihetki, soppakattilatapaaminen ulkoilun jälkeen tai illallinen. Puitteiden sijaan tärkeintä on välittäminen ja yhteinen aika itselleen tärkeiden ihmisten kanssa. Kuka tahansa voi koota ystävänsä yhteen ja järjestää #SOSdinnerin. Haluamme haastaa kaikki mukaan tekemään kanssamme hyvää – linkki osallistumisohjeisiin löytyy täältä.