Oletko joskus miettinyt, että olisi tärkeä osoittaa tukea ja välittämistä toisille ihmisille, mutta et oikein tiedä miten? #SOSdinner haastaa ystävät tekemään yhdessä hyvää.

SOS-Lapsikylä on aloittanut SOSdinner-kampanjan, jolla kerätään rahaa lastensuojelujärjestön toiminnan tukemiseksi. Ajatus on yksinkertainen: kutsu ystäviä, työkavereita, sukulaisia tai tuttavia saman pöydän ääreen tekemään hyvää.

”SOSdinner voi olla mitä tahansa hienon illallisen, rennon brunssin tai simppelin soppahetken väliltä. Tärkeintä ovat yhteinen aika ja välittäminen”, SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen kertoo.

Idea on, että kutsuille ei tuoda tuliaisia tai lahjoja. Sen sijaan järjestäjä voi aloittaa keräyksen SOS-Lapsikylän tukemien lasten ja nuorten hyväksi, ja vieras voi osallistua keräykseen.

Lue myös: Näin helposti järjestät SOSdinnerin

Joka päivä voi olla ystävänpäivä

Hyvä hetki SOSdinnerin järjestämiseen on esimerkiksi ystävänpäivä 14. helmikuuta.

”Ihmiset toivovat meiltä jatkuvasti uusia tapoja tukea apua tarvitsevia lapsia ja perheitä. SOSdinner on hyvän mielen tapa auttaa, jossa voi kutsua itselleen läheiset ihmiset yhteen tärkeän asian äärelle. Ruoka on myös SOS-Lapsikylän työssä keskeinen hoivan väline ja tapa näyttää välittämistä. SOSdinnerissä yhdistyvät tapa vahvistaa ihmisten suhteita tuomalla heidät yhteen, sekä keino tarjota apuaan turvattomissa oloissa kasvaneille lapsille Suomessa”, SOS-Lapsikylän Annemi Usva-Vänttinen sanoo.

”Ystävänpäivänä moni viettää aikaa ystävien tai sukulaisten kanssa. SOSdinner tarjoaa valmiit raamit esimerkiksi ystävänpäivän illallisen järjestämiseen.”

Tilaisuuksia voi toki järjestää ympäri vuoden, sillä SOSdinnerillä joka päivä on ystävänpäivä. Osallistujat voivat innostaa myös muita järjestämään omia hetkiään jakamalla sosiaalisessa mediassa kuvansa tunnisteella #SOSdinner ja haastamalla tuttavansa mukaan.

Fazer Sos Vaarala 2150 200120 860x600pxpx.jpg

Synttärikahvit työkavereille

Kampanjassa ovat mukana SOS-Lapsikylän yhteistyökumppanit Fazer, Paulig ja Fiskars. Kumppanit ovat haastaneet myös henkilökuntansa järjestämään omia SOSdinnereitään.

”Ruoalla voi ilmaista välittämistä, rakkautta ja hoivaa silloinkin, kun muuta yhteistä kieltä ei ole. Koemme kampanjan arvot tärkeiksi, joten kannamme mielellämme oman kortemme kekoon”, Fazerin viestintäjohtaja Liisa Eerola sanoo.

Hän järjestikin työkavereilleen SOSdinnerin yhteisten synttärikahvien merkeissä.

”SOSdinner on helppo tapa tehdä hyvää, mutta samalla myös nauttia hetkestä yhdessä ystävien kanssa. Meillä kampanja on otettu ilolla vastaan, sillä vaikka Fazer on tehnyt yhteistyötä SOS-Lapsikylän kanssa jo vuosikymmeniä, ihmiset ovat kaivanneet myös henkilökohtaisempaa tapaa tehdä hyvää. Yhdessä olemme enemmän kuin yksin”, Eerola sanoo.

Fazer on ollut SOS-Lapsikylän virallinen yhteistyökumppani jo vuodesta 1969 lähtien.

Näin helposti järjestät #SOSdinnerin

SOSdinner on hyväntekeväisyyspäivällinen, -brunssi tai vaikka -piknik, johon voit kutsua läheisesi mukaan tekemään hyvää.

  1. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä osallistumislomake osoitteessa: https://www.sos-lapsikyla.fi/sosdinner/ Saat samalla SOS-Lapsikylän sähköisen keittokirjan.
     
  2. Päätä aika ja paikka sekä perusta SOSdinner-keräys osoitteessa https://oma.sos-lapsikyla.fi/sosdinner. Jos vieraasi haluavat tehdä lahjoituksen lasten hyväksi käteisellä tai muulla tavalla, voit siirtää lahjoitukset suoraan Nordean tilille FI27 2386 1800 0100 66, viitteellä 2561.

  3. Kutsu läheiset tapahtumaasi ja ohjaa heidät keräyksesi sivulle. Kukkia tai tuliaisia ei SOSdinnereillä tarvita, vieraat ilmoittautuvat juhliisi tekemällä lahjoituksen lasten ja perheiden hyväksi Suomessa. 

  4. Valmista herkkuruokaa ja nauttikaa yhteisestä hetkestä läheisten kanssa.

 Lapsien ja perheiden apuna

SOS-Lapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Järjestö panostaa perheiden varhaiseen tukeen ja tarjoaa lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluja. Tavoitteena on turvata lapsen kasvuolot.

SOS-Lapsikylä auttaa myös sijaishuollossa kasvaneita nuoria opiskelussa ja antaa muuta tukea, kun he ovat itsenäistymässä. Lapsikylät sijaitsevat Espoossa, Jyväskylässä, Kaarinassa, Kuopiossa, Oulussa, Punkaharjulla, Rovaniemellä, Tampereella ja Vantaalla.

Fazer on ollut SOS-Lapsikylän virallinen yhteistyökumppani jo vuodesta 1969 lähtien. Lue lisää SOS-Lapsikylän ja Fazerin yhteistyöstä täältä