Ainekset

1 pkt (4 kpl) Fazer Street Food Briossi Hot Dog -sämpylää
250 g (noin 2-3 dl) Nyhtöpossua tai muuta revittyä, ylikypsää lihaa
3 rkl maustamatonta majoneesia
3 rkl kokojyväsinappia
200 g (noin 2 dl) raastettua retikkaa
2 oksaa lehtipersiljaa
4 kpl hyvälaatuisia nakkeja tai makkaroita
2 rkl maustamatonta majoneesia, smetanaa tai ranskankermaa
3-4 rkl paahdettua sipulia

Tee näin

Revi ylikypsä liha suikaleiksi. Sekoita suikaleiden joukkoon 3 rkl majoneesia ja 3 rkl sinappia ja sekoita tahna huolellisesti.

Kuori ja raasta retikka ja upota se kylmään veteen noin puoleksi tunniksi. Valuta retikka ja kuivaa sitä talouspaperin välissä. Nypi joukkoon lehtipersiljan lehtiä ja sekoita.

Paahda makkaroihin paistopinta ja laita ne mietoon uunin lämpöön, 100 °C, odottamaan hot dogin kokoamista.

Lämmitä sämpylät samassa uunissa 5-10 minuuttia. Aukaise sämpylä, levitä lihatahna pohjalle, retikkaraaste tahnan päälle ja makkara retikan päälle. Pursota majoneesia makkaran päälle ja ripottele paahdettu sipuli majoneesin päälle.

 

Vinkki

Näin valmistat isomman määrän hodareita kerralla vaikka juhlatarjoiluja varten:

Täytä kylmät hot dog -sämpylät valmiiksi kuten yllä, mutta älä lämmitä täytteitä. Aseta täytetyt sämpylät tiiviisti rinnakkain uunivuokaan. Nosta uunivuoka 100 °C uuniin noin 20 min ajaksi. Tällöin majoneesi pitää vaihtaa smetanaan tai ranskankermaan majoneesin sisältämän kananmunankeltuaisen säilymisen takia. Kun valmiiksi koottu hot dog on lämmin, sitä voi säilyttää lämpimässä 100 °C uunissa noin puoli tuntia ja nostaa koko uunivuoan tarjolle sopivalla hetkellä.