Ainekset

4 Fazerin Hot Dog -sämpylää
0,25 kg (noin 2,5 dl) revittyä, ylikypsää lihaa
0,05 kg (noin ½ dl) maustamatonta majoneesia
0,05 kg (noin ½ dl) kokojyväsinappia
0,2 kg (noin 2 dl) raastettua retikkaa
2 oksaa lehtipersiljaa
4 kpl hyvälaatuisia nakkeja tai makkaroita
2 rkl maustamatonta majoneesia
3-4 rkl paahdettua sipulia

Tee näin

Revi ylikypsä liha suikaleiksi. Sekoita suikaleiden joukkoon majoneesi ja sinappi ja sekoita tahna huolellisesti.

Kuori ja raasta retikka ja upota se kylmään veteen noin puoleksi tunniksi. Valuta retikka ja kuivaa sitä keittiöpaperin välissä, nypi joukkoon lehtipersiljan lehtiä ja sekoita.

Paahda makkaroihin paistopinta ja laita ne mietoon uunin lämpöön, 100 °C, odottamaan hot dogin kokoamista.

Lämmitä sämpylät samassa uunissa 5-10 minuuttia. Aukaise sämpylä, levitä lihatahna pohjalle, retikkaraaste tahnan päälle ja makkara retikan päälle. Pursota majoneesia makkaran päälle ja ripottele paahdettu sipuli majoneesin päälle.

Vinkki: voit koota sämpylät valmiiksi kylmänä ja lämmittää koko sämpylän täytteineen miedossa uunin lämmössä, 100 °C, noin 20 minuuttia, tällöin majoneesi pitää vaihtaa smetanaan tai ranskankermaan majoneesin sisältämän kananmunankeltuaisen säilymisen takia. Kun valmiiksi koottu hot dog on lämmin, sitä voi säilyttää lämpimässä uunissa, 100 °C, noin puoli tuntia.