Ainekset

Hampurilainen 2.0 neljälle:

Yksinkertaiset ja tasapainoiset maut nostavat hampurilaisen täysin omalle tasolleen. Voit täydentää huippuunsa hiottua makuelämystä omatekoisella ketsupilla, tai yhdistellä hampurilaiseen haluamiasi komponentteja.

Tee näin

Ketsuppi

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit siinä, lisää chili ja kaneli ja pyöritä niitä sipulin joukossa vielä puoli minuuttia. Lisää kattilaan omena, tomaatti, etikka, sokeri ja suola. Anna hautua puoli tuntia, seos saa hiukan kuplia.

Soseuta jäähtynyt ketsuppi blenderissä tai sauvasekoittimella.

Ohjeesta tulee ketsuppia noin puoli kiloa, mutta ketsuppi säilyy hyvin kylmässä tai pakkasessa ja sitä voi käyttää muihinkin ruokiin kaupan ketsupin asemasta.

 

Paahdettu parmesaani

Raasta parmesaani ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipannulle. Lämmitä uuni 160 °C ja paahda juustoa noin 20 minuuttia tai kunnes se on sulanut ja saanut kullankeltaisen värin. Vedä juusto leivinpapereineen jäähtymään pöydälle ja anna sen jäähtyä. Riko jäähtynyt juustolevy työkulhoon ja rouhi se käsin murusiksi.

 

Kokoaminen

Muotoile jauhelihasta neljä pihviä, paista ne pannulla puolikypsiksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja laita savujuusto pehmenemään pihvin pinnalle. Anna pihvien levätä viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Lämmitä hampurilaissämpylät uunissa matalassa lämmössä, noin 100 °C 5-10 minuuttia. Erota kannet ja pohjat toisistaan ja levitä ketsuppi pohjien päälle. Nosta levännyt jauhelihapihvi keittiöpaperin kautta sämpylän pohjalle, pursota tai levitä lusikalla majoneesi pihvin päälle ja ripottele parmesaanimuru majoneesin päälle. Halutessasi voit sipaista kanteen vielä hiukan ketsuppia tai majoneesia, jolloin kansi pysyy paremmin täytteiden päällä.