
Ainekset
800 g | nahatonta ja ruodotonta lohifileetä |
1 l | court bouillonlientä |
Court bouillon
1 l | vettä |
½ l | kuivaa valkoviiniä |
1 | porkkana |
1 | sipuli |
pala | selleriä |
6 | laakerinlehteä |
4 | timjaminoksaa |
2 | persiljanoksaa |
3 rkl | suolaa |
2 tl | kokonaisia mustapippureita |
Hollandaise
300 g | voita |
3 rkl | valkoviiniä |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
4 | munankeltuaista |
½ | sitruunan mehu |
suolaa |
Tee näin
Leikkaa lohi annospaloiksi. Kuumenna court bouillon -liemi 80-asteiseksi ja laita kalapalat liemeen. Hauduta noin kuusi minuuttia. Nosta kalapalat liemestä ja valuta paperin päällä. Tarjoa lisäkkeeksi court bouillon -liemessä keitettyjä perunoita ja vihanneksia sekä hollandaise-kastiketta.
Court bouillon
Kuori ja raasta juurekset. Laita kaikki ainekset kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Siivilöi liemi siiviläliinan läpi.
Hollandaise
Sulata voi ja anna heran laskeutua pohjalle. Ota voin kirkas osa talteen. Laita viini, etikka ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen teräskulhoon. Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes lämpötila on 84 °C. Vatkaa lämmin, kirkastettu voi joukkoon. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.