Ainekset

1 Fazer Street Food iso Briossi hampurilaissämpylä

160g Snellman Street Food burgerjauhelihaa

2 viipaletta Snellman Street Food burgerpekonia

1 rkl sinihomejuustomajoneesia:

            1 dl maustamatonta majoneesia

            60 g (noin 2 rkl) sinihomejuustomurua

1 rkl ketsuppia

Tee näin

Valmista majoneesi sekoittamalla juustomuru ja majoneesi keskenään.

Paahda pekoni pannulla tai uunissa: laita viipaleet kylmälle pannulle ja paahda niitä keskilämmöllä, kunnes pinta on rapea. Toinen vaihtoehto on levittää pekoniviipaleet uunipellille ja paista niitä 160°C asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat rapeita.

Leikkaa jauhelihatangosta 160 g pihvi leikkaamalla suoraan pakkauksen läpi merkkiviivojen mukaan. 160 gramman pihvi vastaa kahta viivaväliä. Poista valmiista pihvikiekosta muovikelmu. Lämmitä valurautapannu kuumaksi, laita siihen 1 rkl ruokaöljyä ja paina pihvi pannua vasten n ½ cm ohueksi käyttäen apuna tasapohjaista astiaa, esimerkiksi teräksistä kulhoa. Paahda pihvi kypsäksi kovassa lämmössä niin, että pihvin pinta karamellisoituu tumman ruskeaksi, pihvi on silloin jo melkein kypsä. Käännä pihvi ja paista pihviä vielä toiselta puolelta noin puoli minuuttia.

Lämmitä hampurilaissämpylä uunissa 150°C asteessa n. 5 minuuttia. Levitä sämpylän pohjalle ketsuppi ja kanteen sinihomejuustomajoneesi. Nosta pohjan päälle pihvi, pekoniviipaleet pihvin päälle ja pihvin päälle kansi.

Hampurilaisen väliin voi lisätä myös salaattia ja sinihomejuustomajoneesin voi vaihtaa maustamattomaan majoneesiin. Pihvin päälle voi myös lisätä haluamaansa juustoa paistamisen loppuvaiheessa pihvin kääntämisen jälkeen, jolloin juusto ehtii hieman sulaa.

Pekonin, pihvin ja sämpylän voi hyvin valmistaa myös grillissä.