Ainekset

(noin seitsemän pihviä, á 100 g)
2 kpl (noin 200 g) kypsiä perunoita
200 g (reilu 2 dl hienonnettua kalaa) lämminsavulohta tai kypsää kalaa ylipäätään
2 kypsää kananmuna
1 dl (50 g) hienonnettua purjoa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 raaka kananmuna
½ dl siemenellistä dijon sinappia tai suomalaista makeaa sinappia maun mukaan
½ dl korppujauhoja
1-2 tl suolaa
korppujauhoja pihvin leivittämiseen

2 rkl ruokaöljyä paistamiseen

 

1 Fazer Street Food iso briossi
1 rkl maustamatonta majoneesia
1 rkl ketsuppia
4 viipaletta maustekurkkua

Tee näin

Keitä perunat ja kananmuna, jäähdytä ne ja kuori kananmuna. Leikkaa purjo pitkittäin halki ja pese se, hienonna purjo ja ruohosipuli.

Raasta peruna ja kananmuna raastinraudalla työkulhoon. Lisää sinappi, hienonnetut purjo ja ruohosipuli, raaka kananmuna, suola ja korppujauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi kaapimella tai puulastalla.

Kaada korppujauhoa laakeaan astiaan, esimerkiksi lautaselle. Jaa massa noin seitsemään sadan gramman osaan, pyöritä osat käsien välissä palloiksi ja paina pallot noin sentin vahvuisiksi pihveiksi korppujauhoastiaan. Jauhota myös toinen puoli pihveistä ja paista pihvit keskilämmöllä, kunnes paistopinta on tasaisen ruskea molemmin puolin.

Lämmitä hampurilaissämpylä uunissa 150°C 5 minuuttia tai mikrossa sulatuslämmöllä. Levitä sämpylän pohjalle ketsuppi, nosta ketsupin päälle kalapihvi, kurkut pihvin päälle ja levitä majoneesi sämpylän kannen leikkuupinnalle ja nosta kansi täytteiden päälle.