
Ainekset
neljälle
6 dl | vettä |
8 | pientä varhaisperunaa |
2 | pienehköä naattiporkkanaa |
1 | pieni kukkakaali |
2 | kesäsipulia varsineen |
75 g (reilu desi) | sokeriherneitä |
6 dl | täysmaitoa |
1 rkl | vehnäjauhoja |
100 g | voita |
50 g (noin ¼) | keltaista kesäkurpitsaa |
50 g | vihreää parsaa (2 pienehköä) |
25 g (noin ½ rs) | pinaattia |
4 | maustepippuria |
suolaa maun mukaan | |
tilliä, lipstikka, lehtipersiljaa |
Tee näin
Kuullota hienonnettu sipuli osassa voita. Lisää maustepippurit, puolitetut perunat, paloitellut porkkanat ja vesi. Keitä 10 minuuttia.
Sekoita kylmä maito ja vehnäjauhot ja lisää kattilaan. Kiehauta. Lisää sitten muut vihannekset ja keitä n. 3 minuuttia. Ennen tarjoilua lisää loput voista, hienonnetut tuoreyrtit, sipulin varret ja pinaatti. Mausta suolalla.