
Ainekset
Kiovan kana
4-6 | broilerin rintafileetä |
150 g | voita |
½ | sitruunan mehu |
2 rkl | hienonnettua persiljaa |
suolaa | |
valkopippuria | |
2 dl | vehnäjauhoja |
3-4 | kananmunaa |
4 dl | korppujauhoja |
¾ l | öljyä |
Lintuperunat
1 kg | perunoita |
½ l | lihalientä |
voita |
Tee näin
Kiovan kana
Nuiji broilerifileet kahden muovikelmun välissä ohuiksi. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla. Sekoita sitruunan mehu ja persilja voin joukkoon. Laita jokaisen fileen päälle ruokalusikallinen voiseosta. Kääri filee voin ympärille ja muotoile madollisimman tiivis rulla. Laita rullat pakastimeen noin tunnin ajaksi.
Pyörittele kohmettuneet fileerullat vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Kuumenna öljy 170 °C ja friteeraa rullat öljyssä kauniin ruskeiksi. Kypsennä vielä 140 °C uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa lintuperunoiden ja vihannesten kanssa.
Lintuperunat
Muotoile perunat veitsellä tai pariisinperunaraudalla soikeiksi ja ruskista voissa pannulla. Lisää lihalientä pienissä erissä ja hauduta perunat kypsiksi.