Ainekset
Omenahilloke
4 | Granny Smith -omenaa |
pieni pala | (1 cm) tuoretta inkivääriä raastettuna |
½ tl | wasabitahnaa |
Lohen valmistus
600 g | lohifileetä |
½ dl | misotahnaa |
Hampurilaisen kokoaminen
4 kpl | täysjyväsämpylöitä |
8 rkl | majoneesia |
8 | tuoretta pinaatin lehteä |
1 dl | retikkalastua |
8 rkl | omenahilloketta |
kypsää, misomaustettua lohta | |
sormisuolaa | |
1 dl | Granny Smith -omenaa suikaleina |
säilöttyä inkivääriä lastuina |
Tee näin
Omenahilloke
Laita kuorimattomat omenat voideltuun uunivuokaan. Paahda uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Poista kuoret ja siemenkota. Survo omenat ja laita kattilaan. Hauduta noin 5 minuuttia, kunnes seos on hillomaista. Lisää inkivääri ja wasabitahna. Kiehauta ja jäähdytä.
Lohen valmistus
Leikkaa lohi 2 cm:n viipaleiksi. Levitä misotahna pinnalle. Nostele lohipalat uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa noin 6 minuuttia.
Hampurilaisen kokoaminen
Paahda sämpylät. Voitele sämpylän leikkauspinnat majoneesilla. Kokoa sämpylälle pinaatti, retikkalastut (saat ohuita lastuja esim. juustohöylällä), omenahilloke ja lohiviipaleet. Mausta suolalla. Viimeistele omenasuikaleilla ja inkiväärilastuilla. Nosta sämpylän toinen puoli päälle.