
Ainekset
650-700 g | porsaan kasleria |
vettä | |
suolaa (2 tl/litra vettä) | |
mauste- tai valkopippuria | |
laakerinlehtiä | |
porkkanaa ja sipulia lohkoina | |
2-3 rkl | voita |
½ dl | vehnäjauhoja |
n. 3 dl | siivilöityä lihan keittolientä |
etikkaa tai sitruunamehua | |
sokeria | |
¾ dl | kuohukermaa |
suolaa | |
½-1 dl | hienonnettua tilliä |
Tee näin
Huuhdo liha. Laita liha kuumaan veteen, jota saa olla sen verran, että liha peittyy. Kun vesi kiehahtaa, kuori pinnalta vaahto reikäkauhalla. Lisää liemeen mausteet ja haluamasi kasvikset. Keitä lihaa hiljalleen tiiviin kannen alla, kunnes liha tuntuu pehmeältä haarukalla pistettäessä (30 - 45 min). Nosta kypsä liha työlaudalle ja anna jäähtyä hetki. Poista kalvot ja liika rasva. Revi liha kahden haarukan avulla suikaleiksi ja laita uunivuokaan. Siivilöi keittoliemi. Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen lihan keittolientä, sekoita hyvin. Mausta kastike hapanimeläksi ja keitä muutama minuutti. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja tarkista maku. Lisää osa tillistä kastikkeeseen. Kuumenna liha uunissa 120-150 asteessa noin 20 min. Kaada päälle kuuma kastike ja koristele lopulla tillillä. Tarjoa paahdettujen tai keitettyjen perunoiden ja säräjuuresten kanssa.
Vinkki
Keitinliemeen saa lisää makua lisäämällä joukkoon kasviksia esim. selleriä, palsternakkaa ja purjoa.