
Ainekset
Porsaanniska
800 g | porsaanniskaa |
1 | sipuli |
2 rkl | suolaa |
10 kpl | mustapippuria |
1,5 l | vettä |
Kuorrutus
3 rkl | maapähkinälevitettä |
1 tl | korianterinsiemeniä jauhettuna |
1 tl | muskottipähkinää jauheena |
1 tl | mustapippurirouhetta |
1 rkl | fariinisokeria |
1 tl | suolaa |
1 rkl | seesaminsiemenöljyä |
Koristelu
2 rkl | kevätsipulia hienonnettuna |
1 rkl | persiljaa hienonnettuna |
1 rkl | hasselpähkinärouhetta |
Tee näin
Porsaanniska
Leikkaa porsaanniska pitkittäin halki, laita se uuninkestävään astiaan ja lisää muut aineet. Kypsennä uunissa 150 °C vähintään 2 tuntia kunnes liha on pehmentynyt niin, että puutikku painuu helposti lihaan. Nosta pois liemestä, anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Kuorrutus
Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Leikkaa jäähtyneestä niskasta 2 cm paksuisia paloja ja asettele ne voidellulle uunipellille. Levitä kuorrutus niskaviipaleiden päälle ja kuorruta paloja 250 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia kunnes kuorrutuksen pinta on kauniin ruskea.
Koristelu
Sekoita koristeainekset keskenään ja ripottele ne kuorrutettujen lihaviipaleiden päälle ruokaa esille laitettaessa.