
Ainekset
(4 annosta)
1 | valkosipulinkynsi |
1 pnt | persiljaa |
50 g | huoneenlämpöistä voita |
4 kpl | portobello-sientä |
400 g | bufalamozzarellaa |
1/2 tl | chilirouhetta |
100 g | rucolaa |
3 | luumutomaattia |
4 kpl | Fazer sämpylää, esim. Fazer Lemppari Kaurasämpylä tai Fazer Street Food briossi |
120 g | hummusta |
suolaa | |
mustapippuria |
Tee näin
Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna persiljan lehtiosa.
Sekoita persilja ja valkosipuli voihin.
Poista jalka sienistä. Asettele uunipellille ylösalaisin. Voitele sienet persilja-valkosipulivoilla. Mausta oman maun mukaan suolalla sekä vastarouhitulla mustapippurilla.
Viipaloi mozzarellat. Asettele viipaleet sienien päälle. Ripottele chilirouhe juuston päälle.
Paahda sieniä 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.
Lämmitä sämpylät. Viipaloi tomaatit. Asettele ne rucolan kanssa sämpylöiden pohjien päälle. Nosta lämpimät sienet tomaattien päälle.
Voitele sämpylän kansi hummuksella. Kokoa hampurilainen.