Ainekset
Marinadi
5 | valkosipulin kynttä hienonnettuna |
1 ½ tl | cayennepippuria |
1 rkl | ruokosokeria |
1 ½ rkl | paprikajauhetta |
½ tl | suolaa |
1 ½ kg | porsaan kassleria |
½ rkl | juustokuminaa |
Kastike lihalle
½ tl | suolaa |
½ dl | omenaviinietikkaa |
½ tl | tabascoa |
1 rkl | worcestershirekastiketta |
½ dl | ruokosokeria |
2 dl | ketsuppia |
mustapippuria maun mukaan |
Tee näin
Marinadi
Sekoita mausteet keskenään ja hiero lihan pinnalle. Laita liha muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa 8-12 tuntia. Nosta liha huoneenlämpöön noin tunniksi. Poista muovipussi ja siirrä liha uuninkestävään vuokaan. Kypsennä uunissa 100 - 110 asteessa, noin 3-4 tuntia, kunnes liha tuntuu murealta.
Kastike lihalle
Sekoita kaikki aineet kattilassa ja keitä noin 10 min. Jäähdytä. Kaada kastike lihan päälle uunivuokaan, kun kypsennysajasta on noin ½ tuntia jäljellä. Anna lihan jäähtyä hetki ennen kun revit sen paloiksi. Käytä repimisessä apuna haarukkaa.