Ainekset

neljälle

Pohja

1 dl kylmää vettä
5 g tuorehiivaa
2 ½ dl pizzajauhoja
½ tl suolaa
¼ tl sokeria

Seuraava päivä

5 dl pizzajauhoja
2 dl vesi
20 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
  oliiviöljyä voiteluun

Tomaattikastike

1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
timjaminoksaa
½ punainen chili
1 dl valkoviiniä
5 dl tomaattimurskaa
1 dl kasvislientä
  suolaa ja mustapippuria

Pikkelöidyt kantarellit

 1 dl  väkiviinietikkaa
 2 dl hienoa sokeria
3 dl vettä
250 g kantarelleja
  suolaa, mustapippuria
  tähtianista, sinapinsiemeniä
  laakerinlehtiä

Tee näin

Pohja

Pyöritä taikinajuurta yleiskoneessa noin 10 minuuttia. Anna levätä tunti. Lisää sokeri ja suola, pyöritä vielä 10 min. Laita jääkaappiin lepäämään 12 h. 

Seuraava päivä

Laita jauhot kulhoon. Sekoita vesi (37 °C) ja hiiva ja lisää jauhojen joukkoon. Vaivaa yleiskoneella 5 min. Anna levätä 1 h. Lisää taikinajuuri ja suola. Vaivaa taas 5 min. Jaa taikina pieniksi palloiksi ja voitele oliiviöljyllä. Anna kohota 2 h.

Tomaattikastike

Kuullota hienonnetut sipulit ja chili. Lisää muut aineet paitsi suola. Keitä kastiketta kasaan miedolla lämmöllä noin 2 h. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Pikkelöidyt kantarellit

Kiehauta kaikki aineet ja lisää joukkoon kantarellit. Keitä 30 s ja jäähdytä. 

Pizzan valmistus

Laita uuni päälle 275 °C ja paistopellit lämpiämään uuniin. Kauli taikinasta pieniä soikioita. Lisää päälle kastiketta ja Ullanlinna-juustoa. Siirrä pizzat uuniin kuumille paistopelleille ja paista noin 3-6 min. Lisää valmiin pizzan päälle savuahventa, pikkelöityjä kantarellejä/fenkolia, tilliä, sitruunakermaviiliä ja jäävarsiselleriä.

Teemu Hokkanen
Teemu Hokkanen
Keittiömestari