
Ainekset
neljälle
Pohja
1 dl | kylmää vettä |
5 g | tuorehiivaa |
2 ½ dl | pizzajauhoja |
½ tl | suolaa |
¼ tl | sokeria |
Seuraava päivä
5 dl | pizzajauhoja |
2 dl | vesi |
20 g | tuorehiivaa |
1 tl | suolaa |
oliiviöljyä voiteluun |
Tomaattikastike
1 | valkosipulinkynsi |
1 | salottisipuli |
4 | timjaminoksaa |
½ | punainen chili |
1 dl | valkoviiniä |
5 dl | tomaattimurskaa |
1 dl | kasvislientä |
suolaa ja mustapippuria |
Pikkelöidyt kantarellit
1 dl | väkiviinietikkaa |
2 dl | hienoa sokeria |
3 dl | vettä |
250 g | kantarelleja |
suolaa, mustapippuria | |
tähtianista, sinapinsiemeniä | |
laakerinlehtiä |
Tee näin
Pohja
Pyöritä taikinajuurta yleiskoneessa noin 10 minuuttia. Anna levätä tunti. Lisää sokeri ja suola, pyöritä vielä 10 min. Laita jääkaappiin lepäämään 12 h.
Seuraava päivä
Laita jauhot kulhoon. Sekoita vesi (37 °C) ja hiiva ja lisää jauhojen joukkoon. Vaivaa yleiskoneella 5 min. Anna levätä 1 h. Lisää taikinajuuri ja suola. Vaivaa taas 5 min. Jaa taikina pieniksi palloiksi ja voitele oliiviöljyllä. Anna kohota 2 h.
Tomaattikastike
Kuullota hienonnetut sipulit ja chili. Lisää muut aineet paitsi suola. Keitä kastiketta kasaan miedolla lämmöllä noin 2 h. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Pikkelöidyt kantarellit
Kiehauta kaikki aineet ja lisää joukkoon kantarellit. Keitä 30 s ja jäähdytä.
Pizzan valmistus
Laita uuni päälle 275 °C ja paistopellit lämpiämään uuniin. Kauli taikinasta pieniä soikioita. Lisää päälle kastiketta ja Ullanlinna-juustoa. Siirrä pizzat uuniin kuumille paistopelleille ja paista noin 3-6 min. Lisää valmiin pizzan päälle savuahventa, pikkelöityjä kantarellejä/fenkolia, tilliä, sitruunakermaviiliä ja jäävarsiselleriä.