Ainekset

neljälle

Tattipyre

300 g (reilut ½ l) tatteja
150 g voita

Paahdetut punajuuret

4 kpl / 300 g pieniä luomupunajuuria
1 rkl rypsiöljyä
  suolaa, pippuria

Sorsan rinta

4 sorsan rintafileetä
  suolaa pippuria

Tee näin

Tattipyre

Puhdista tatit ja pilko tasakokoisiksi, reiluiksi lohkoiksi. Paahda 175 °C uunissa 20 minuuttia, kunnes saaneet hieman väriä.

Sulata voi kattilassa. Lisää tatit joukkoon ja hauduta välillä sekoittaen 10 min. Laita tatit ja voi lämpimänä blenderiin ja aja kovalla teholla tasaiseksi pyreeksi. Voit myös jättää muutaman tatin ehjäksi, viipaloida ja paistaa annokseen kullanruskeaksi koristeeksi.

Paahdetut punajuuret

Pese punajuuret huolella. Hiero öljy pintaan ja paahda kypsäksi 175 °C uunissa, n. 30 min. Lohko lämpimänä 4 osaan, mausta suolalla ja pippurilla.

Sorsan rinta

Viillä terävällä veitsellä viiltoja sorsan nahkaan niin, että ei mene lihaan saakka. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja laita fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista liikuttamatta fileitä 2-3 minuuttia ja käännä. Paista toiselta puolelta paksuudesta riippuen 2-3 minuuttia ja mausta. Lihan pitää jäädä sisältä punertavaksi ollakseen mehukas. Anna levätä hetki ja viipaloi. 

Karri Käki
Karri Käki
Keittiömestari