
Ainekset
neljälle
Tattipyre
300 g (reilut ½ l) | tatteja |
150 g | voita |
Paahdetut punajuuret
4 kpl / 300 g | pieniä luomupunajuuria |
1 rkl | rypsiöljyä |
suolaa, pippuria |
Sorsan rinta
4 | sorsan rintafileetä |
suolaa pippuria |
Tee näin
Tattipyre
Puhdista tatit ja pilko tasakokoisiksi, reiluiksi lohkoiksi. Paahda 175 °C uunissa 20 minuuttia, kunnes saaneet hieman väriä.
Sulata voi kattilassa. Lisää tatit joukkoon ja hauduta välillä sekoittaen 10 min. Laita tatit ja voi lämpimänä blenderiin ja aja kovalla teholla tasaiseksi pyreeksi. Voit myös jättää muutaman tatin ehjäksi, viipaloida ja paistaa annokseen kullanruskeaksi koristeeksi.
Paahdetut punajuuret
Pese punajuuret huolella. Hiero öljy pintaan ja paahda kypsäksi 175 °C uunissa, n. 30 min. Lohko lämpimänä 4 osaan, mausta suolalla ja pippurilla.
Sorsan rinta
Viillä terävällä veitsellä viiltoja sorsan nahkaan niin, että ei mene lihaan saakka. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja laita fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista liikuttamatta fileitä 2-3 minuuttia ja käännä. Paista toiselta puolelta paksuudesta riippuen 2-3 minuuttia ja mausta. Lihan pitää jäädä sisältä punertavaksi ollakseen mehukas. Anna levätä hetki ja viipaloi.