
Ainekset
1 kpl hot dog -briossi
3⁄4 dl perunasalaattia, valmista tai itse tehtyä
2 viipaletta pekonia tai serrano -kinkkua
1 kpl hyvälaatuista ja ohutta makkaraa, esimerkiksi bratwurst
n 1⁄2 rkl sinappia
Perunasalaatti:
1 kiinteä peruna
1⁄4 sipulia
1⁄2 tl suolaa
vähän käsin jauhettua mustapippuria
1 tl viinietikkaa
1 rkl maustamatonta majoneesia
2 tl kapriksia
Tee näin
Lämmitä uuni 180 °C. Levitä pekoni voipaperilla verhoillulle uunipannulle ja paahda pekonia noin 10 minuuttia, tai kunnes se on saanut tasaisen ruskean värin. Laita samalla uunipannulle makkara, johon on puhkottu haarukalla pari reikää, jottei makkara lämmitessään repeä. Nosta paahtuneet pekonit keittiöpaperin päälle ja anna niiden jäähtyä, jätä makkara uuniin. Laita uuni pois päältä ja laita briossi samalle uunipannulle lämpenemään.
Perunasalaatti
Keitä peruna, anna jäähtyä ja kuori. Leikkaa peruna noin 1 cm kuutioksi ja hienonna sipuli pieneksi kuutioksi. Sekoita pilkotut peruna ja sipuli, lisää suola, pippuri ja etikka. Lisää majoneesi ja kapris, sekoita salaatti ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua, mieluummin yön yli.
Kokoaminen
Aukaise briossi ja levitä sen pohjalle perunasalaatti ja murustele jäähtynyt pekoni perunasalaatin päälle. Nosta salaatin ja pekonin päälle lämmin makkara ja pursota sinappia mausteeksi täyttei- den päälle.