
Ainekset
Wrap Con Chili Sin Carne:
1 Fazer Street Food Wrap
1 1⁄2 dl chili sin carne -kastiketta 1 dl pico de gallo -salaattia
n 2 rkl ranskankermaa
Chili Sin Carne, noin neljä annosta:
2 sipulia
2 rkl ruokaöljyä
2 valkosipulin kynttä
2 prk (noin 4 dl) tomaattimurskaa
2 tl suolaa
4 dl (2 tölkkiä) kypsiä papuja, kuten musta- tai kidney -papuja
1 tl tai maun mukaan hienonnettua tuoretta chiliä TAI 1 tl chilikastiketta
Pico De Gallo:
1⁄2 kurkkua
noin 8 kirsikkatomaattia, koosta riippuen puolen limetin mehu ja kuori raastettuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
4 oksaa tuoretta korianteria
Tee näin
Chilin voit tehdä itse tai ostaa valmista chiliä. Pico de gallo on alun perin tuoreista tomaateista, kurkusta ja mausteista tehty salsa, josta voi mukailla salaatin leikkaamalla vihannekset suuremmiksi.
Chili Sin Carne
Kuori ja kuutioi sipuli, hienonna valkosipuli ja tuore chili. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää hienonnettu valkosipuli ja tuore chili, jatka kuullottamista vielä noin puoli minuuttia ja lisää tomaattimurska ja suola. Anna kastikkeen kiehua noin 20 minuuttia ja lisää sen jälkeen kypsät pavut ja chilikastike, jos käytät sitä tuoreen sijaan. Keitä vielä 5-10 minuuttia tai kunnes kastike on sakea ja muhennosmainen.
Voit käyttää myös kuivattuja papuja, liota ja keitä ne pussin ohjeen mukaan: yleensä liotus yön yli ja keittäminen noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Pico De Gallo
Kuutioi kurkku noin 1 cm kuutioksi ja tomaatti noin neljään osaan. Raasta limetin kuori ja purista siitä mehu. Sekoita hunaja, limetin mehu ja kuori ja oliiviöljy. Sekoita seos vihannesten joukkoon. Anna vihannesten marinoitua vähintään 15 minuuttia ja sekoita lopuksi hienonnettu korianteri salaatin joukkoon.
Kokoaminen
Lämmitä rieska paistinpannulla, mikrossa tai uunissa. Laita chili rieskan päälle, valutettu pico de gallo chilin päälle ja nosta lopuksi rankankerma muiden täytteiden päälle. Laita täytteet rieskan toiselle reunalle niin, että saat taiteltua rieskasta nyytin, jolloin se on helpompi syödä.