Ainekset

1 kpl Hampurilaissämpylä
1 ½ rkl maustamatonta majoneesia
1 rkl katkarapuja
½ keitetty kananmuna
30 g (noin ruokalusikallinen) lämminsavustettua kalaa, esimerkiksi lohta
2 viipaletta pekonia
1 rkl raastettua tai viipaloitua vahvaa juustoa, kuten parmesaani, pecorino, tai vanha gouda
½ rkl hienonnettua ruohosipulia

 

Tee näin

Sulata katkaravut, jos käytät pakasterapuja. Keitä, jäähdytä ja kuori kananmuna, lohko kananmuna 4-6 osaan. Paahda pekoni paistinpannulla tai uunissa viipaleet uunipellille levitettyinä 180 °C 8-10 minuuttia, imeytä irronnut rasva viipaleista keittiöpaperiin. Raasta tai viipaloi juusto.

Paahda sämpylä leivänpaahtimessa, ota leipä pois paahtimesta heti kun sen leikkuupinta alkaa saada väriä. Levitä puoli ruokalusikallista majoneesia sämpylän pohjalle ja kokoa täytteet haluamassasi järjestyksessä pohjan päälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.