
Ainekset
Tomaatti-papukeitto
1 | sipuli |
50 g | varsiselleriä |
10 | valkosipulin kynttä |
3 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | fenkolinsiemeniä |
¼ tl | mustapippuria |
ripaus | cayennepippuria |
400 g | tomaattimurskaa |
noin 4 dl | kasvis- tai kanalientä |
400 g | valkoisia papuja tomaattikastikkeessa |
suolaa |
Vuohenjuusto-paprika-toast
2 | punaista paprikaa |
150 g | pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux) |
basilikan lehtiä | |
12 | paahtoleipäviipaletta |
Tee näin
Tomaatti-papukeitto
Kuutioi sipulit ja varsisellerit. Hienonna valkosipulit. Freesaa sipulit ja varsisellerit oliiviöljyssä kattilassa. Lisää fenkolisiemenet, rouhittu mustapippuri, cayennepippuri, tomaattimurska ja kasvis- tai kanaliemi. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Soseuta. Lisää joukkoon pavut ja mausta suolalla.
Vuohenjuusto-paprika-toast
Paahda paprikat 300 °C uunissa noin 10 minuutin ajan tai kunnes niiden pinta tummenee. Laita paprikat muovipussiin ja anna jäähtyä. Kuori paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi. Paahda leivät ja laita leipien väliin täytteet. Leikkaa halki ja nauti.