Äitiys on maailman tärkeimpiä tehtäviä, erityisesti äitienpäivänä on tärkeää kohdella äitiä kuin kuninkaallista! Katso kolme kattausta ikimuistoiseen äitienpäivään.

Päivä alkaa aamupalalla  

Jokainen päivä tulisi aloittaa herkullisella ja ravintopitoisella aamiaisella – näin myös juhlapäivänä. Äitienpäivän juhlinta aloitetaan jo aamusta ja mikä sen ihanampaa kuin nauttia aamiainen sängyssä. Jotta leivänmuruset eivät eksy lakanoihin, tarjotaan äidin aamiainen kauniisti katettuna tarjottimelta. Vastapoimitut kukat pienessä vaasissa viimeistelevät kattauksen.

Muista kertoa äidille, kuinka paljon hänestä välität

Tähän oivallinen tapa on kortti, jonka äiti varmasti säilyttää muistona päivästä. 

Suosituksemme aamupalalle: 

Loppusilauksen päivänaloitukseen tuo jälkiensiivous keittiössä. Äitienpäivänä päivänsankari on täysin vapautettu kodinhoidon tehtävistä. 

Pääruokana päivän lahja

Salainen ainesosa onnistuneeseen lahjaan on aika ja ajatus, jotka lahjanantaja on käyttänyt ja jotka ilmentyvät lahjassa. Suklainen lahja on klassikko ja suklaapaketin kanssa ei voi osua harhaan. Kuten useissa paketeissa myös äitienpäivän paketissa korostuu sen viimeistelty toimitus perille.  

Valintasi voi osua vaikkapa sydämen muotoisiin Geisha-kekseihin mutta tärkeää on muistaa uniikin säväyksen lisääminen lahjaan. Tämän saavutat tekemällä äitienpäivän korin, johon asetellaan suklaalahjan lisäksi valokuvia lapsuudesta tai äidin kohokohdista äitiyden ammatissa. Lisäksi voit kirjoittaa pienille lapuille lapsuudessa äidiltäsi saatuja elämän neuvoja tai muita lämmöllä mieleen jääneitä lausahduksia. Korin voi koristella vielä kauniilla silkkinauhalla, joka kertoo äidin lempivärin. 

On jälkiruuan aika 

Kakkuja syödään monissa kevään juhlissa, mutta äitienpäivään se kuuluu kuin suklaamunat pääsiäiseen. Kakkuja löytyy moneen makuun ja makuvalinnoilla voit myös ilmaista kuinka hyvin tunnet äitisi ja erityisesti äidin lempimaut. Suklaata, kirsikoita, raikasta sitruunaa tai vaikkapa lempimakeisen Mariannen makua? 

Poimi näistä äidin suosikki ja leivo päivää juhlistava kakku: 

Tutustu muihin kakkuresepteihimme  

Aurinkoisella ilmalla kakku pakataan mukaan kylmälaukkuun ja nautitaan piknikillä lähikallioilla tai vaikkapa puistossa. Piknik-koriin voit pakata myös suolaisia herkkuja kuten eväsleipiä, kahvia tai teetä ja piknik-hetken kruunaa lasi kuohuvaa.