Näiden Halloween-vinkkien avulla varmistat onnistuneet kummitusjuhlat, jotka saavat vieraat kauhuihinsa.

Täydelliset kemut

Varaa aika kalenterista. Kannattaa tarkistaa, ettei kukaan kavereista tai sukulaisista ole järjestämässä juhlia samaan aikaan – näin kaikki pääsevät varmasti mukaan! 

Laadi karmiva kutsu, jossa on kaikki tarvittavat tiedot mukana: aika, päivämäärä, osoite ja ohjeet, jos vaikka pidät nyyttikestit. Jos suunnittelet teemajuhlia, muista mainita se kutsussa – näin vieraat osaavat valita asunsa oikein. 

Noidat ja velhot, kummitukset ja peikot, kauhuleffojen hahmot ja naamarit ovat kaikki suosittuja teemoja. Pukukisa kannustaa kaikkia panemaan parastaan pukeutumisessa. Palkintoina tietenkin Halloween herkkuja, esimerkiksi kummitustikkareita. Ilmoita selvästi, onko kyse vain aikuisten juhlista vai voivatko vieraat tuoda pikkuhirviöitä mukanaan – näin lapsille ei jää traumoja karmivista asusta ja kutsutut ehtivät tarvittaessa hankkia lapsenvahdin. 

Vinkki: Luo Facebookiin tapahtuma tai lähetä kutsut ihan vanhanaikaisesti postissa kahvilla värjätyssä vahasinetillä suljetussa kuoressa. Seuraavaksi suunnitellaan koristelu ja tarjoilut.

Kaameat koristeet

Muutamalla erikoistehosteella voi juhliin luoda aavemaisen tunnelman. Mitään Halloween-elokuvarekvisiittaa ei tarvita, sillä ihan tavallisilla mustilla jätesäkeillä ja tekokuituseitillä saa ihmeitä aikaan! Katso videolta parhaat koristeluvinkit!

Ripusta eteiseen suikaleiksi leikattuja mustia jätesäkkejä ja ikkunoihin revittyjä lakanoita, niin saat juhlatilan näyttämään autiotalolta. Jätesäkeistä saa myös pöytäliinoja, ja seuraavana aamuna pöytä onkin helppo siivota. Pelottavat varjokuvat saavat aikaan mukavia pikku sätkyjä: kiinnitä pahvista leikattu kummitushahmo pöytälampun kiilan eteen. 

Viimeistele kauhujen talo hirvittävillä kotitekoisilla juomilla ja välipaloilla. Liimaa pulloihin sopivia etikettejä, kuten ”Rotanmyrkky” tai ”Näkymättömyysseerumi”. Voit myös värjätä juomalasien suut ja reunat punaisella elintarvikevärillä verenhimoisten vieraidesi riemuksi. Juhlien herkut noudattavat karmivaa Halloween-teemaa: kokeile tehdä helppoja Tyrkisk Peber -kummitusmarenkeja

Halloween-seuraleikkejä

Suunnittele etukäteen muutamia seuraleikkejä, ettei juhlista tule pelkkä zombie-kokoontumisajo. Jaa osallistujat kahden hengen joukkueisiin ja kilpailkaa siitä, kuka käärii nopeiten egyptiläisen muumion vessapaperista. Tai ripusta munkki tai makeinen kepin päähän, sido uhrisi silmät ja ota aikaa, kunnes kaikki on syöty käsin koskematta. Nopein voittaa tietenkin. 

Näillä ohjeilla olet valmis ottamaan vieraita vastaan juhlaan, joka saa hiukset nousemaan pystyyn.