Ainekset

Fazer Pieni suklaakakku

Fazer Valkoinen leivontasuklaa

Fazer Tumma leivontasuklaa

Fazer Lakritsi Choco Tyrkisk Peber -karkkeja

Italialaista marenkia 

Fazer Lakritsi -patukoita

Muita koristelutarvikkeita

Tee näin

Fazer_Pieni_halloweenkakku_hamis450x450.jpg

Hämähäkkikakku

Aloita hämähäkkikakun teko sulattamalla valkosuklaa mikrossa pienellä lämmöllä ja välillä sekoitellen. Laita sulatettu valkosuklaa pursotinpussiin tai leivinpaperista taiteltuun pursottimeen. Pursota valkosuklaasula spiraalin muotoon kakun päälle. Viimeistele hämähäkinseittikuvio käyttämällä cocktail-tikkua, jolla vedät viivat keskeltä ulkoreunaan kohti.

Hämähäkki syntyy Fazer Lakritsi Choco Tyrkisk Peber-karkista, ja sen silmät saat tehtyä myös sulatetusta valkosuklaasta. Hämähäkin jalat leikataan Fazer Lakritsi -patukasta ja asetellaan karkin ympärille.

Fazer_Pieni_halloweenkakku_kummitukset_450x450.jpg

 

Kummituskakku

Näyttävät kummitukset syntyvät italialaisesta marengista ja sulatetusta tummasta suklaasta. 

Italialainen marenki:

  • 4 munanvalkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä

1. Erottele kananmunanvalkuaiset keltuaisista.

2. Keitä vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi. Tähän menee noin 5-10 minuuttia.

3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi käyttämällä vatkaimen suurinta tehoa, mieluiten metallikulhossa. (Vinkki! Parhaan tuloksen saat, kun laitat valkuaiset vaahtoutumaan silloin kun sokeriliemi on 110-asteista.)

4. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana. Kun sokeriliemi on kokonaan kaadettu valkuaisten joukkoon, vatkaa marenkia kunnes marenki on jäähtynyt. Tähän menee noin 10 min. Metallikulhosta on helppo seurata marengin jäähtymistä.

5. Pursota jäähtynyt marenki kummituksiksi kakun päälle (käytä pyöreäpäistä tyllaa). Lopuksi pursota sulatetusta tummasta suklaasta silmät kummituksille.

Jos marenkia jää yli, voit pursottaa sen leivinpaperille ja paistaa 140-asteisessa uunissa noin 1 h.

Fazer_Pieni_halloweenkakku_silmat_450x450.jpg

Silmäkakku

Kaupan koristeluosastolta löytyy valmiita silmäkoristeita. Voit myös tehdä ne itse ranskanpastilleista ja sulatetusta tummasta suklaasta. Levitä silmät kakun päälle haluamaasi muodostelmaan.