Rakastatko kenties sinistä, vihreää tai valkoista väriä? Myös näillä väreillä saa aikaan täydellistä joulun tunnelmaa. Annetaan tonttu-ukkojen pitää punaiset nuttunsa – katetaan joulupöytä omilla suosikkiväreillä.

Sininen hetki joulupöydässä

Jos kaapistasi sellaisia löytyy, valitse sieltä ne koristeellisimmat, tyylikkyyttä ja romanttisuutta henkivät lautaset. Myös vähemmän koristeelliset, mutta sinisin  yksityiskohdin varustetut lautaset sopivat mainiosti. Pää- ja alkuruokalautaset saavat olla charmikkaasti hieman erilaiset. Anna koristeellisuudelle vastapainoksi herkkyyttä ja hieman rennompaa tunnelmaa vaaleansinisillä pellavalautasliinoilla. Tuo kokonaisuuteen ripaus maanläheisyyttä kukkaruukkuun sujautetulla kuusenoksalla sekä siniseksi maalatulla kävyllä. 

Sininen väri rentoutta ja tyynnyttää mielen – juuri sellainen jouluaaton soisi olevan. Tämä joulupöytä on kuin se kaunis hetki juuri ennen pimeää, jolloin aika pysähtyy toviksi, se jota siniseksi hetkeksi kutsutaan.

Vihreää kimalletta kattaukseen

Kunpa koko joulu voisi kimallella niin kuin Vihreä kuula -klassikkomakeinen! Se voi – asettelet vain marmeladimakeisia pöydälle ihaniksi, syötäviksi koristeiksi. Vihreät kuulat taipuvat niin ikään herkullisiksi nimikylttitelineiksi, joihin voit asettaa paperilapuilla istujien nimet. Tämän nimikylttitelineen voi myös hotkaista juhlien päätteeksi. Muista olla hotkaisematta nimilappua. 

Vihreä luo jouluun rauhoittavaa ja harmonista tunnelmaa. Valitse vihreän kanssa maanläheisiä ja puhtaita värejä, kuten vaaleanruskeaa ja valkoista. Pieni määrä pitsiä ja koristeellista lasia antaa kattaukselle juhlavan sävyn.

Jos ulkona ei ole lunta – tuo valkea joulu kattaukseen

Jouluna saa hieman hassutella, valkoinen antaa sille tilaa. Luo henkeäsalpaavan valoisa yleistunnelma valkoisella pöytäliinalla, lautasliinoilla ja lautasilla. Tuo kattaukseen kontrastia hopeilla aterimilla sekä maustesirottimilla ja kauniilla, vehreillä leikkokukilla. Kirkkaat värit tuovat tunnelmaan pirskahtelevaa iloa. Asettele Wiener nougat –konvehteja pöydälle puolihuolimattomasti, aivan kuin ne olisivat siinä viettelemässä vieraita. 

Valkoinen väri keventää ja puhdistaa mieltä – se saattaa myös aiheuttaa hilpeää oloa!