Ainekset

Noin kuudelle (6 hlö)

Dukkah-mausteseos
80 g pistaasipähkinää
20 g hasselpähkinärouhe
2 tl seesaminsiemeniä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl fenkolin siemeniä
½ tl jauhettu neilikka
1 tl kuivattu chililastu
1 tl sormisuola

 

Selleri
2,5 l vettä
1 dl dukkah-mausteseosta
2 rkl suolaa
2 rkl savuaromia (liquid smoke)
1 kpl (1 kg) kokonainen selleri
150g sinappia
1 rkl fariinisokeria
1 dl korppujauhoja

Tee näin

Dukkah-mausteseos:

  1. Paahda pähkinät, seesaminsiemenet, korianterinsiemenet ja fenkolinsiemenet kevyesti pannulla jotta maku irtoaa paremmin.
  2. Leikkaa kaikki pieneksi rouheeksi joko veitsellä tai tehosekoitinta käyttäen. Älä hienonna aivan pölyksi.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Selleri:

  1. Kuori selleri ja sekoita keskenään vesi, suola ja savuaromi. Upota selleri mausteveteen kokonaisena ja anna marinoitua yön yli.
  2. Poista selleri liemestä. Kääri selleri kasteltuun leivinpaperiin ja vielä folioon. Kypsennä 150c° uunissa 1-1,5 tuntia tai kunnes pehmeä. Voit kokeilla kypsyyttä varrastikulla. Anna sellerin jäähtyä käsittelyä varten.
  3. Sekoita sinappi ja fariinisokeri keskenään. Sekoita myös dukkah ja korppujauho keskenään. Pyöritä selleri ensin sinappiseoksessa ja sen jälkeen korrujauhoseoksessa. Taputtele varovasti, jotta korppujauho tarttuu kunnolla ja paahda 200c° uunissa 8 minuuttia tai kunnes ottanut hieman väriä.
  4. Leikkaa siivuiksi tarjoilua varten.
  5. Voit tarjota sellerin kanssa vaikka vahvan makuista sienilientä.
Mika Pesonen
Mika Pesonen
Keittiömestari