
Ainekset
Noin kuudelle (6 hlö)
Dukkah-mausteseos | |
80 g | pistaasipähkinää |
20 g | hasselpähkinärouhe |
2 tl | seesaminsiemeniä |
1 tl | korianterin siemeniä |
1 tl | fenkolin siemeniä |
½ tl | jauhettu neilikka |
1 tl | kuivattu chililastu |
1 tl | sormisuola |
Selleri | |
2,5 l | vettä |
1 dl | dukkah-mausteseosta |
2 rkl | suolaa |
2 rkl | savuaromia (liquid smoke) |
1 kpl (1 kg) | kokonainen selleri |
150g | sinappia |
1 rkl | fariinisokeria |
1 dl | korppujauhoja |
Tee näin
Dukkah-mausteseos:
- Paahda pähkinät, seesaminsiemenet, korianterinsiemenet ja fenkolinsiemenet kevyesti pannulla jotta maku irtoaa paremmin.
- Leikkaa kaikki pieneksi rouheeksi joko veitsellä tai tehosekoitinta käyttäen. Älä hienonna aivan pölyksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Selleri:
- Kuori selleri ja sekoita keskenään vesi, suola ja savuaromi. Upota selleri mausteveteen kokonaisena ja anna marinoitua yön yli.
- Poista selleri liemestä. Kääri selleri kasteltuun leivinpaperiin ja vielä folioon. Kypsennä 150c° uunissa 1-1,5 tuntia tai kunnes pehmeä. Voit kokeilla kypsyyttä varrastikulla. Anna sellerin jäähtyä käsittelyä varten.
- Sekoita sinappi ja fariinisokeri keskenään. Sekoita myös dukkah ja korppujauho keskenään. Pyöritä selleri ensin sinappiseoksessa ja sen jälkeen korrujauhoseoksessa. Taputtele varovasti, jotta korppujauho tarttuu kunnolla ja paahda 200c° uunissa 8 minuuttia tai kunnes ottanut hieman väriä.
- Leikkaa siivuiksi tarjoilua varten.
- Voit tarjota sellerin kanssa vaikka vahvan makuista sienilientä.