
Joulukinkku paistetaan vain kerran vuodessa, joten ota tästä käyttökelpoiset vinkit muistin virkistämiseen. Lopputuloksena saat nauttia maukasta joulukinkkua, joka on kauniisti kuorrutettu.
- Sulata kinkku jääkaapissa. Pakastetun kinkun (3-9 kg) sulamisaika on 3-5 päivää.
- Nosta sulanut kinkku huoneenlämpöön temperoitumaan useita tunteja ennen paistamista.
- Kuivaa kinkku ennen paistoa. Pistä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Älä laita luuhun kiinni. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin 10 astetta.
- Nosta kinkku uuniritilälle, kamarapuoli ylöspäin. Työnnä alle uunipannu, jossa on hieman vettä.
- Kypsennä kinkku paistopussissa, jos haluat suojata uunia ja vähentää paistokäryä.
- Kypsennä 125 asteessa (50 – 70 min / kilo) kunnes sisälämpötila on 75 – 80 astetta. Lämpötila nousee vielä muutaman asteen, vaikka kinkku on nostettu uunista.
- Anna kinkun rauhoittua hetki. Poista verkko ja kamara eli nahkapuoli.
- Kuorruta kinkku haluamallasi tavalla.
- Kaada kinkun paistoliemi erilliseen astiaan ja jäähdytä. Kuori pinnalta jäähtynyt rasva pois ja käytä liemi halutessasi esim. kastikkeisiin tai keittoihin. Älä kaada kuumaa paistilientä viemäriin.