
Jouluna ruokaa tulee usein varattua enemmän kuin on tarpeen.
Ohessa keskimääräisiä annoskokoja tarjoilun suunnitteluun. Jouluruokien ja -leivonnaisten menekkiin vaikuttaa se, kuinka paljon ruokaa on samanaikaisesti tarjolla. Mitä enemmän ruokaa on, sitä vähemmän yhtä ruokalajia kuluu.
- Glögiä 2-3 dl / hlö
- Juustotarjottimelle esim. 3 erilaista juustoa, yhteensä 150-200 g / hlö
- Joulupuuroa 1 ½ - 2 dl / hlö. Litran puuroannoksesta riittää noin viidelle
- Rosollia tai joulusalaatteja esim. juustosalaattia 1 - 2 dl / hlö
- Suolasienisalaattia ½ - 1 dl / hlö
- Perattua kalaa esim. graavikalaa 40 – 60 g / hlö
- Lipeäkalaa pääruokana 150 – 200 g / hlö
- Luutonta lihaa esim. kalkkunaa tai kinkkua 75 – 125 g / hlö
- Pateeta esim. maksa- tai riistapateeta 50 – 75 g / hlö
- Jälkiruokaa esim. luumukiisseliä tai luumurahkaa 1 – 2 dl /hlö
- Kahvikakusta saa noin 30 viipaletta
- Kääretortusta saa noin 20 viipaletta
- 4 munan täytekakusta riittää 10-15 hengelle
Jos kuitenkin jouluruokaa jää yli, tässä on muutamia vinkkejä tähteiden hyödyntämiseen.