
Ainekset
(10-12 henkilölle)
Pohja
3 dl | pekaanipähkinöitä |
1/2 dl | vaahterasiirappia |
1/4 dl | kylmäpuristettua kookosöljyä |
ripaus Himalajan suolaa |
Täyte
2,5 dl | Fazer Cacao -kaakaojauhetta |
4 kpl | kypsää banaania |
170 g | mantelivoita |
2 kpl | appelsiinin kuori raastettuna |
1 kpl | appelsiinin mehu (n. 1 dl ) |
1 kpl | vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljaa myllystä |
3/4 dl | vaahterasiirappia |
Suklaakuorrute kakun päälle
2 dl | kylmäpuristettua kookosöljyä |
1 dl | Fazer Cacao -kaakaojauhetta |
2 rkl | hunajaa |
1 tl | vaniljaa |
ripaus Himalajan suolaa |
Lisäksi
- yhden appelsiinin kuori raastettuna
Tee näin
Valmista ensin pohja. Sulata kylmäpuristettu kookosöljy vesihauteessa. Mittaa mikseriin kaikki pohjan ainekset ja aja seos taikinaksi. Laita irtokakkupohjavuoan (halkaisijaltaan n. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele taikina vuokaan. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.
Mittaa täytteen ainekset mikseriin ja aja ainekset tasaiseksi, sileäksi täytteeksi. Kaada seos irtopohjavuoan päälle. Laita kakku pakkaseen ja anna kakun hyytyä n. puolen tunnin ajan.
Valmista tällä aikaa suklaakuorrute. Sulata kylmäpuristettu kookosöljy vesihauteessa. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja mausta kuorrute hunajalla sekä vaniljalla. Kaada kuorrute kakun päälle, ripottele pinnalle appelsiininkuoriraastetta. Laita kakku vielä pakkaseen ainakin parin tunnin ajaksi tai kunnes kakku on täysin asettunut. Säilytä kakku pakkasessa.
Ota kakku pakkasesta viisi minuuttia ennen tarjoilua, leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja tarjoile.