
Ainekset
Noin kuudelle (6 hlö)
Vegaaninen porkkanalaatikko | |
1 dl | kauranjyviä |
2 kpl | sipulia |
4 kpl | porkkanaa |
2 rkl | öljyä |
1 dl | punaisia linssejä |
3,5 dl | porkkanamehua |
2,5 dl | kaurajuomaa (esim. Fazer Yosa original) |
suolaa | |
pippuria | |
Tee näin
- Keitä kauranjyvät paketin ohjeen mukaan kypsiksi.
- Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Kuori sipulit ja hienonna.
- Kuullota sipuleita ja porkkanoita kattilassa 5 minuuttia. Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää kattilaan.
- Lisää kaurajuoma ja porkkanamehu ja keitä hiljalleen 10 minuuttia tai kunnes linssit lähes kypsiä.
- Lisää keitetyt kauranjyvät joukkoon ja anna hautua vielä 10 minuuttia ja kunnes kypsää.
- Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.