Ainekset

Noin kuudelle (6 hlö)

Vegaaninen porkkanalaatikko
1 dl kauranjyviä
2 kpl sipulia
4 kpl porkkanaa
2 rkl öljyä
1 dl punaisia linssejä
3,5 dl porkkanamehua
2,5 dl kaurajuomaa
  suolaa
  pippuria
   

Tee näin

  1. Keitä kauranjyvät paketin ohjeen mukaan kypsiksi.
  2. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  3. Kuori sipulit ja hienonna.
  4. Kuullota sipuleita ja porkkanoita kattilassa 5 minuuttia. Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää kattilaan.
  5. Lisää kaurajuoma ja porkkanamehu ja keitä hiljalleen 10 minuuttia tai kunnes linssit lähes kypsiä.
  6. Lisää keitetyt kauranjyvät joukkoon ja anna hautua vielä 10 minuuttia ja kunnes kypsää.
  7. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Mika Pesonen
Mika Pesonen
Keittiömestari