Kesämökillä käy aika harvemmin pitkäksi. Rentoutumisen lomassa pieni aktivoituminen ei ole pahitteeksi, etenkin jos sen tekee hauskojen mökkiolympialaisten muodossa. Ottakaa lajivinkit talteen, sytyttäkää olympiatuli valmiiksi saunan pesään odottamaan kisojen päättymistä ja selvittäkää, kuka on mökkiseurueenne Paavo Nurmi!

1. Saappaan heitto

Tämä laji vaatii ensisijaisesti tyhjän ja tarpeeksi suuren heittoalueen. Jos isomman kumisaappaan heittäminen tuntuu liian vaativalta, voi heittovälineeksi napata myös kevyemmän sandaalin. Merkitkää maahan heittoviiva ja eikun saapas ilmaan! Pisimmälle heittänyt voittaa.

2. Mölkky

Mikä olisikaan sen suomalaisempaa kuin mölkky? Tässä lajissa tarvitaan voiman sijaan taitoa, tarkkuutta ja hieman onneakin. Mölkyssä heitetään puisella palikalla (mölkyllä) kumoon keiloja, jotka on numeroitu 1-12. Yhden keilan kaatuessa merkitään pistemääräksi keilan osoittama numero. Useamman keilan kaatuessa pistemääräksi tulee kaatuneiden keilojen määrä.

Heiton jälkeen keilat nostetaan pystyyn sille kohdalle, mihin ne ovat kaatuneet. Peli päättyy, kun joku pelaajista saa tasan 50 pistettä. Tarkemmat säännöt löydät esimerkiksi täältä.

3. Pussijuoksu

Tavalliseen juoksukilpailuun tulee mukavaa lisähaastetta, kun sen tekee jalat pussissa. Tarvitset vain suurehkoja pusseja, esimerkiksi juuttisäkkejä tai jätesäkkejä sekä pussijuoksuradan. Voitte hypellä kaikki samalla kerralla tai yksi kerrallaan aikaa vastaan. Suuremmalla joukolla laji onnistuu myös viestimuodossa.

4. Renkaanheitto

Silmä-käsi –koordinaatiota pääsette testaamaan myös renkaanheitolla. Valmiita renkaanheittosettejä saa ostettua kaupoista, mutta mikään ei estä tee se itse -version kehittelemistä. Renkaat voit tehdä esimerkiksi taipuisista oksista, ja heitellä niitä vedellä tai hiekalla täytettyjä pulloja kohti.

Vaikeusaste on helposti määrättävissä: tähdätkää yhteen heittotappiin tai pystyttäkää useampi ja pisteyttäkää ne haastavuuden mukaisesti!

5. Kananmunan kuljetus

Tämä laji vaatii sekä nopeutta että tarkkuutta. Lajin vaatimat välineet taas ovat hyvin yksinkertaisia: tarvitset vain ruokalusikoita ja kananmunia. Jos haluat vähemmän sotkuisen mökkipihan, kannattaa kananmunat keittää ennen kisailua.

Aseta kananmuna lusikalle ja lusikan varsi suuhun. Ideana on kulkea tietty reitti mahdollisimman nopeasti kananmunan putoamatta. Tässä lajissa voitte kisata joko yksilöinä aikaa vastaan tai joukkueina.

Kun lajit on päätetty ja tarvittavat esivalmistelut tehty, voivat mökkiolympialaiset alkaa! Hanki palkinnoiksi riittävästi herkkuja, niin voitto maistuu taatusti makealta.