Jäätelön syömistä ei kannata jättää ainoastaan lämpimän sään iloksi. Jäätelöllä herkuttelu saattaa parhaassa tapauksessa nopeuttaa kesän tuloa – siihen uskovat ainakin jäätelöbileiden järjestäjät.

Lähes kaikki rakastavat jäätelöä. Jos saisit kutsun jäätelöjuhliin joissa jokainen voisi kasata itselleen juuri haluamansa kaltaisen jäätelöannoksen, menisitkö? Ei kai mikään voi voittaa jättimäistä annosta suklaajäätelöä kermavaahdon, kaurakeksien, suklaakastikkeen, merisuolan, pistaasipähkinöiden, Marianne Crush-rouheen ja banaanin kera!

Jäätelöjuhlat ovat pientä vaivannäköä vaativa tilaisuus, jollaiseen suurin osa meistä singahtaisi saman tien. Jäätelöbuffetin ideana on, että jokainen saa koota tarjolla olevista aineksista mieleisensä jäätelöannoksen.

Vain mielikuvitus rajana

Oman jäätelökioskin pystyttämiseen ei lopulta tarvita kuin tuoreita ja monipuolisia raaka-aineita sekä tietysti jäätelöä rakastavia vieraita. Loppu on kiinni mielikuvituksesta.

Seuraavalla raaka-ainelistalla pääset jo hyvin jäätelökarnevaalien makuun.

  • 2-3 erimakuista jäätelöä (myös laktoositon vaihtoehto)
  • Keksejä kokonaisena ja muruina (kuten Suklaalehti, Minttusuklaa, Jyväshyvä Kaurakeksi ja Carneval-keksejä)
  • Hedelmäkarkkeja (Tutti Frutti, Aarrearkku, Ässä)
  • Suklaata (Fazerin Sininen, Pätkis, Geisha, Da Capo, Fazerina) 
  • Fazerin Crush-tuoteperheen rouheita
  • tuoreita marjoja ja hedelmälohkoja
  • (suola)pähkinöitä tai pähkinärouhetta lämmintä kinuski- ja suklaakastiketta kermavaahtoa
  • jäätelövohveleita tai pahvikuppeja
  • tarjoiluastioita, jäätelökauha, ottimia

Mikäli jäätelöbuffetisi nousee kotioloihin, riittää jäätelön ja kermavaahdon kylmänä pitämiseen esimerkiksi jäällä täytetty tarjoiluvati. Suurempien juhlien ollessa kyseessä on hyvä harkita jäähdytyslaitteita.

Teemajuhlat tai valmiita jätskiherkkuja

Hifistelijä koristelee jäätelöbuffetinsa teemanmukaisesti. Inspiraationa toimivat esimerkiksi vanhat vintagekioskit tai karkkien hempeät pastellivärit. Pahvikupeille ja tarjottavien nimilapuille voi suunnitella omat printattavat mallinsa, jotka saa liimattua kuppien kylkeen.

Koska jäätelöbileissä kaikki on sallittua voi buffetiin tehdä valmiiksi esimerkiksi sandwichejä jäätelöstä ja kekseistä. Lapset innostuvat varmasti omien jäätelöannosten väkertämisestä, mutta heille voi helposti kasata myös valmiin jäätelökakun.