Kesään kuuluvat jännittävät ja hauskat elokuvaillat yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Pidit sitten toiminnasta, historiallisista draamoista tai vanhoista mykkäelokuvista, elokuvaan sopivat herkkutarjoilut kruunaavat katsomiskokemuksen.

Elokuvat ovat vähän kuin karkkeja: meillä jokaisella on omat mieltymyksemme molempien suhteen. Toinen on ihastunut kauhuelokuviin ja vahvaan salmiakkiin, toiselle täydellisyyttä ovat romanttinen komedia ja konvehtirasia. Teimme herkkuehdotuksia erilaisille suosikkielokuville. Mikä elokuva teillä katsotaan tänään?

Geishan muistelmat ja Geisha-konvehdit

Sukella tämän Oscar-palkitun elokuvan myötä Japanin menneisyyteen ja vanhaan Geisha-kulttuuriin. Koskettavan tarinan kanssa sopii suussa sulava Geisha-konvehti, joka tekee elokuvanautinnostasi täydellisen.

Vaaleanpunainen pantteri ja Pantteri Mix

1960-luvun alussa valmistuneessa klassikkoelokuvassa herrasmiesvaras Aave metsästää kuuluisaa timanttia nimeltään Vaaleanpunainen pantteri. Kapuloita rattaisiin on laittamassa toilaileva ranskalaisetsivä. Pantteri Mixistä ei vaaleanpunaista pantteria löydy, mutta herkut katoavat elokuvaa katsellessa parempiin suihin. Elokuvan lisäksi myös animaatiosarja Vaaleanpunainen Pantteri sopii tähän herkutteluteemaan.

Arkajalat ja Aarrearkku

Tässä elokuvassa syntyy melkoinen soppa, kun lähinaapuruston kaverukset löytävät ullakolta aarrekartan ja lähtevät etsimään sen osoittamaa aarretta. Aarteenetsijöiden ratkaistessa kartan arvoitusta voit sinä miettiä samalla, nappaisitko pussista seuraavaksi salmiakin vaiko sittenkin hedelmäkarkin?

Notting Hill ja Lontoon rae

Mitä tapahtuu, kun rakkaudessa epäonninen lontoolainen kirjakaupan pitäjä tapaa menestyneen ja kuuluisan amerikkalaisen näyttelijättären? Tämä romanttinen komedia vie sinut kaksikerroksisten bussien kaupunkiin, ja mikä olisikaan parempi eväs tälle matkalle kuin rapeakuorinen Lontoon rae -lakritsi?

Aristokatit ja Kiss-Kiss

Kyseisessä piirrosklassikossa eläköitynyt oopperalaulajatar päättää testamentata koko omaisuutensa rakkaille kissoilleen. Hovimestari ei tästä ilahdu, vaan päättää hankkiutua kissoista eroon. Elokuvan kissamaiseen tunnelmaan voit virittäytyä klassikkokarkki Kiss-Kissin kanssa, sillä kattihan tahtoo olla jokainen.

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous ja Merkkari Mix

Merirosvojen matkassa ei aika käy pitkäksi ja etenkin Kapteeni Jack Sparrown seurassa sattuu ja tapahtuu. Samalla kun tarinan henkilöt jäljittävät kirottua kultaa, sinä voit kerätä oman Merkkari-aarteesi helposti suoraan pussista.

Fantastic Mr. Fox ja Pihlaja

Tässä animaatioelokuvassa Mr. Fox on kyllästynyt turvalliseen työhönsä lehden kolumnistina ja päättää palata jälleen kanavarkaaksi saattaen samalla perheensä alttiiksi vaaralle. Aikuisempaan makuun tehdyn elokuvan kanssa herkuteltavaksi sopii tuttu suosikki Pihjala-marmeladi.

Kolme väriä: Sininen ja Fazerin Sininen –suklaalevy

Kieślowskin Kolme väriä –trilogian ensimmäisessä osassa käsitellään Ranskan vallankumouksen ihanteita, eli vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa. Elokuvan sinisentummiin tunnelmiin voit virittäytyä Fazerin Sinisen suklaan parissa. Anna suklaan sulaa hitaasti suussasi ja syvenny elokuvan tarinaan.

The Expendables ja Turkinpippuri

Tämä räjähtävä toimintaelokuva kerää yhteen kasan kirkkaimpia elokuvataivaan tähtiä. Mikäpä sopisi paremmin yhteen jännittävän juonen ja läheltä piti -tilanteiden kanssa kuin kova salmiakkikuori ja kovan kuoren alta paljastuva väkevä sisus?

Me tulemme taas ja Fazerin parhain

Aikoinaan polvia notkistanut Tapio Rautavaara näytteli tukkijätkää tässä suomalaisessa elokuvaklassikossa, jonka tunnuskappale on varmasi jäänyt monien mieleen. Mustavalkoisen klassikon kanssa yhteen sopii luonnollisesti Fazerin Parhain, jonka makeiset vievät sinut makumuistomatkalle!