Kesäinen sadepäivä on täynnä mahdollisuuksia! Jos oma mielikuvituksesi ei kanna loppuun asti, katso vinkkimme sadepäivän varalle ja ota siitä kaikki irti.

Vaikka lomasuunnitelmat tehdäänkin usein auringonpaistetta ja hyvää ilmaa ajatellen, saattaa kesällä kohdalle osua myös niitä sateisia päiviä. Silloin nautitaan täysin siemauksin rauhoittavasta pisaroiden ropinasta ja raikkaan viileästä ilmasta.

1. Leivo ja kokkaa

Sadepäivänä on erinomainen hetki leipoa vaikka pullia tai sämpylöitä pakkaseen, tai pyöräyttää herkullinen kakku myöhempää nautiskeluhetkeä varten. Löytyykö reseptikirjastasi jokin ruoka, jota olet aina halunnut kokeilla, mutta aikaa ei vain ole löytynyt? Leivonta ja kokkailu sopivat sadepäivään erinomaisesti. Kun ulkona on viileää, ei sisälämpötila nouse tukalan korkealle, vaikka padat porisisivat ja uuni hohkaisi lämpöä. Nyt on aika kaivaa vino pino mielenkiintoisia reseptejä esiin.

2. Pidä elokuvamaraton

Odottaako Pieni Suklaapuoti edelleen katsomista? Vai haluatko tuntea olosi lapsekkaaksi vanhojen piirrettyjen parissa? Sadepäivänä voit laittaa elokuvan tai tv-

sarjan pyörimään ja uppoutua pehmoisen viltin alle. Kenties lopputekstien kohdalla aurinko jo pilkahtelee?

3. Rauhoitu

Kesälomalla päivät tulee helposti ohjelmoitua täyteen, jolloin aikaa sille todelliselle rentoutumiselle ei aina riitä. Sadepäivänä kannattaakin ottaa omaa aikaa ja heittäytyä vaikka sohvalle hyvän kirjan kanssa. Vai miltä kuulostaisi vilttiin kääriytyminen ja kupillinen vihreää teetä ulkoterassin katoksen suojissa, sadepisaroiden putoamista kuunnellen?

4. Lähde museoon

Vietä sadepäivä mielenkiintoisissa ja opettavaisissa merkeissä ja suuntaa lähimuseoon! Suomi on museoita ja taidegallerioita pullollaan, ja sadepäivä on loistava hetki niissä vierailuun. Museovierailun jälkeen mieli on taatusti rikkaampi. Opi uusia asioita historiasta tai taidesuuntauksista, ja loista tiedoillasi seuraavalla kesäpiknikillä.

5. Hemmottele itseäsi

Sadepäivänä jos koskaan itsensä hemmottelu on sallittua! Sinun ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauneushoitolaan asti, sillä monenlaiset kasvonaamiot ja kuorinnat onnistuvat kätevästi kotikonstein tavallisista ruokakaapin aineksista. Valmista vaikka ihoasi hellivä suklaanaamio ja nauti!