Suomi on pullollaan pieniä, elämyksellisiä lomakohteita – todellisia salattuja helmiä. Viisi suomalaista kaupunkia, viisi täysin erilaista tunnelmaa. Mihin näistä haluaisit matkustaa kesälomallasi? 

1. Maailman suurin hiekkalinna, Lappeenranta

Mitä syntyy, kun kolme miljoonaa kiloa hiekkaa kohtaa suomalaisen kesän sekä puhtaan luomisen ilon? No tietysti Suomen suurin hiekkalinna! Lappeenrannassa voi inspiroitua rantahiekasta jo 12. kertaa, kun siitä kohoaa häikäisevä, musiikillinen veistosmaailma. Silmien nautiskellessa visuaalisesta karkista, kieli lipoo mielellään rantaelämään sopivaa salmiakkiherkkua: Pantteri-jäätelöä! 

2. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Helsinki

Keskellä hektistä pääkaupunkia sijaitsee kiehtova siimes. Se tuoksuu huumaavalle ja häikäisee väriloistollaan. Sen lammista heijastuvat pilvet kilpailevat aaltoilevan kukkameren kanssa vierailijoiden huomiosta. Kun astuu Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan, on kuin hyppäisi suoraan satukirjan sivuille. Kokemuksen kruunaa pieni hemmotteluhetki puutarhapenkillä: muutama Geisha Chocolate Biscuits -keksi nautittuna näkymällä kukkahorisonttiin. 

3. Pikku-Vesijärven vesiurut, Lahti

On rauhallinen kesäilta Pikku-Vesijärven rannassa. Tyynen vedenpinnan rikkoo vain kevyt tuulenvire. Kunnes jostain kuuluu ääni: musiikkia! Se kumartaa järvelle, pyytää vettä kainosti tanssiin. Punastellen pinnasta nousee hento vesisuihku. Sitten hieman korkeampi, ja taas korkeampi vesipatsas, kunnes koko järvi sulautuu musiikin syleilyyn räiskyen villisti kaikissa sateenkaaren väreissä… Piknikviltillä nautiskellaan esityksen taustalla soivasta elokuvamusiikista inspiroituneena Amerikan pastilleja sekä Avec suklaarakeita. 

4. Pieni Karhukierros, Kuusamo

Metsän mehevä aromi kutkuttelee sieraimia, kun astelee kiemurtelevia polkuja ja roikkuvia riippusiltoja pitkin luonnon vehreyteen. Palokärjen laulu, jylhien kallioseinämien rivistö, kosken kuohuva pauhu. 12 kilometrin mittaisella Pienellä Karhukierroksella voi todella kokea suomalaisen luonnon häikäisevän kauneuden. Tauolla istuskellaan kannonnokalla, mutustellaan luonnonmuodoista inspiroituneita Puikula-leipiä ja hengitetään syvään metsän aitoa, rauhoittavaa voimaa. 

5. Veijo Rönkkösen patsaspuisto, Parikkala

Tanssijoita, strutseja, tynnyriä kantava mies, musisoijia ja joogeja silmänkantamattomiin… Tutustuminen Veijo Rönkkösen 6000 neliön patsaspuiston 450 asukkiin on henkeäsalpaavan huikea kokemus. Patsaat seisoskelevat ryppäinä tai ripoteltuina sinne tänne: yksi pilkistää valkoisten kukkien keskeltä, toinen nököttää mietteliäänä metsäkivellä. Surrealismia tihkuvaan teokseen otetaan evääksi retroja elämyshelmiä:  Jim-, Suffeli- ja Da Capo -suklaapatukoita.