Festarilippu – check. Kumpparit ja aurinkorasva – check. Rento festariasenne – check, check! Näiden kymmenen vinkin avulla selviydyt kesän festareista voittajana! 

1. Varaudu Suomen säähän

Eli varaudu mihin tahansa: hellepäiviin, yöpakkasiin tai rankkasateisiin. Älä luota säätiedotuksiin, vaan pakkaa aina mukaan sadekamppeita, lämpimiä vaatteita sekä auringolta suojaavia varusteita. 

2. Jätä merkkivaatteet kotiin

Ota mukaan vain käytännöllisiä vaatteita, jotka saavat likaantua – festareilla kun sade tarkoittaa yleensä mutaa! Panosta kerrospukeutumiseen ja mukaviin kenkiin. Umpinaiset maiharit ja kumisaappaat suojaavat varpaita vellovassa ihmismassassa. Reppu houkuttelee festarialueella pitkäkyntisiä, joten pakkaa tavarat olkalaukkuun. 

3. Mukavat leirintäolosuhteet

Leirintäalueella nopeat syövät hitaat. Jos haluat teltallesi paraatipaikan, saavu ajoissa paikalle. Ota mukaan makuupussi ja -alusta sekä halutessasi myös mukava tyyny. 

4. Mukaan vain käytännöllisiä tavaroita

Pakkaa mukaan ruokailuvälineet, muovimuki, pyyhe, uikkarit, vessapaperia, peseytymistarvikkeet, taskulamppu, korvatulpat, puhelin, laturi, kamera sekä tarvittavat lääkkeet. Muovipussi on monipuolinen festarikaveri: se pitää vaihtovaatteet kuivina ja toimii niin istuimena kuin mutaliukurinakin! 

5. Varaudu helpoin eväin

Ota mukaan helppoja ja hyvin säilyviä eväitä. Nuudelit, keksit, pussikeitot ja tölkkiruoka maistuvat leirintäalueella. Karkkipussi kohottaa entisestään festaritunnelmaa, ja muutama salmiakki tyydyttää niin pienen suolaisen- kuin makeankin nälän. 

6. Muista juoda paljon vettä

Paahtava aurinko ja mahdollinen festarinesteytys aiheuttavat helposti nestehukan.  

7. Sopivasti käteistä mukaan

Tyhjennä lompakko. Ota mukaan vain käteistä sekä tarvittaessa pankkikortti ja henkkarit. 

8. Pidä kaverista huolta

Kaveria ei jätetä! Huolehtikaa toisistanne ja sopikaa tapaamispaikka eksymisen varalle. 

9. MUISTA LIPPU! 

10. Rento festariasenne

Panosta rentoon asenteeseen – festareilla kaikki ei mene koskaan niin kuin Strömsössä. Eikä pidäkään! Uudet ja yllättävät tilanteet vain lisäävät festareiden ikimuistoisuutta! 

Muista ainakin nämä: 

  • Festarilippu
  • Sadetakki, kumpparit ja villapaita
  • Vaihtovaatteet
  • Aurinkolasit, -hattu ja -rasva
  • Teltta, makuupussi ja makuualusta
  • Muovipusseja
  • Salmiakkia ja Tutti Frutti -pussi
  • Sopivasti käteistä
  • Rento festariasenne!