Oletko lähdössä kaveriporukalla festareille? Vai onko edessä ajomatka mökille perheen kesken? Oli määränpää ja seura millainen tahansa, saattaa matka autossa käydä joskus pitkäksi. Onkin aika herätellä vanhat lapsuusmuistot henkiin ja vaihtaa takapenkin kinastelu tai tylsä torkkuminen johonkin viihdyttävämpään!

Keräsimme yhteen hauskoja pelejä, joiden parissa automatka sujuu nopeasti ja rattoisasti. Nämä ajanvietteet eivät ikää katso!

Arvaa eläin

Yksi matkustajista päättää mielessään eläimen, jonka muut yrittävät arvata kysymysten kautta. Kysymyksiin saa vastata vain kyllä tai ei. Vaikeusastetta voi nostaa arvuuttelemalla harvinaisempia eläimiä tai vaihtamalla kielen vaikka englanniksi. Vai arvuutteletko mieluummin Fazerin makeisten nimiä?

Laiva on lastattu

Yksi klassisimmista ajanvietteistä! Lastatkaa laiva eläimillä, automerkeillä, karkeilla tai tietyllä kirjaimella alkavilla asioilla. Täällä laiva on lastattu Pihlaja-karkeilla, Kiss-Kisseillä…

Levyraati

Pitkätkin automatkat menevät yhdessä hujauksessa, jos musiikki vain on kohdillaan! Pelkän liikenneradion kuuntelun sijasta voitte järjestää autossa oman levyraadin! Jokainen matkustaja valitsee mieleisensä kappaleen etukäteen, ja kaikki kappaleet kuunneltuanne voitte äänestää voittajan. Voitte joko valita kappaleet ennen matkan alkua tai järjestää levyraadin hanskalokerosta löytyvien aarteiden kesken. Levyraadin voi järjestää myös tietyn teeman mukaisesti. Mikä onkaan paras 90-luvun biisi?

Sanaselitys

Tämä leikki vaatii hieman etukäteisvalmisteluja, mutta on varmasti sen arvoista. Kirjoita etukäteen lapuille sanoja. Halutessasi voit keskittyä tiettyyn aihepiiriin tai sanaluokkaan. Kilpailuhenkiset kisaavat siitä, kuka arvaa eniten sanoja. Voittajalle tarjotaan kahvi ja suklaalevy seuraavalla pysähdyspaikalla!

Autojen laskeminen

Valitkaa itsellenne väri, jonka mukaisia autoja alatte laskea. Voittaja on se, joka on ensimmäisenä nähnyt esimerkiksi 50 autoa. Fazerin Sinisen värisistä autoista voitte jakaa kaikille palan suklaata.

Yhdyssanaleikki

Muodostakaa vuorotellen yhdyssanoja niin, että edellisen sanan jälkimmäinen on seuraavan sanan ensimmäinen sana. Esimerkiksi suklaalevy – levysoitin –soitinkauppa. Jatkakaa niin kauan kuin yhdyssanoja riittää!

 

Leikkien lomassa on hyvä huolehtia myös riittävistä tauoista. Näin kuljettaja pysyy paremmin hereillä ja myös takapenkki pysyy rauhallisempana. Sujuvia kilometrejä!