Juhannuksen elämykset täyttävät suomalaisen sielunmaiseman. Kesän maut,  saunanraukea hymy, suvituulen leikki järven pinnassa ja itikka iholla. Aito juhannusnautinto syntyy pienistä hetkistä, olemiselle antautumisesta ja kesästä nauttimisesta.

Juhannus on tunne, joka asuu vahvasti suomalaisten sydämissä. Se on aitoutta, puhtautta, yhteenkuuluvuutta ympäröivän luonnon kanssa. Keskikesän juhlana saa hengähtää, astua avoimena ja riemukkaana keskelle vehreintä juhannusnäytelmää.

Aitoja makuja

Suomen lippu nostetaan salkoon. Järviveden raikastamat hiukset koristellaan kukkaseppelein. Kuulas taivas, suopursujen huumaava tuoksu ja rantoja hyväilevä laineiden liplatus – koko luonto tuntuu soivan suvivirren sävelessä.

Juhannuksen aidot ja mutkattomat maut kuuluvat olennaisesti keskikesän juhlaan. Herkkupöytään nostetaan uusia perunoita, silliä ja voita, savusiialla ja graavilohella vuorattuja Puikula Täysjyväruis -leipiä sekä raikkaita kesäsalaatteja.

Aromeissa asuva kesä hivelee makunystyröitä ja maalaa sielunmaisemaan valkoisia pilvenhattaroita, tuoksuvia tuomimetsiä ja kielokimppujen keveyttä.

Juhannussaunan rauha

Suomalaisten rakastama juhannussauna on sekä raikastava että rauhoittava elämys. Se herättelee lempeästi aisteja hiljentäen samalla mielen loputonta juttutulvaa. Perinteiseen koivuvihtaan kiedotut mintunoksat tuovat saunahetkeen suloisen aromaattisen vivahteen.

Saunasta höyryävänä, mökkiterassin rauhaan kietoutuneena, nautitaan vielä muutama Marianne-karkki. Virkistävän piparminttukuoren alta suuhun sulaa autuaallisen pehmeä ja rauhoittava suklaaelämys.

Juhannustanssit ja keskikesän taika

Juhannustanssit ja -kokko kruunaavat keskikesän juhlan. Nostalgiset valssit ja tangot iskeytyvät lämpimässä suviyössä suoraan suomalaisuuden ytimeen. Sydämessä lepattavat suuret tunteet vaeltavat puhtaasta riemusta riipaisevaan kaihomieleen.

Tanssitauoilla napsitaan piristäviä Super Salmiakki -pastilleja ja katsellaan muiden tanssinhuumaa. Kulkurin valssin soidessa voi melkein nähdä vilauksen Ansa Ikosesta ja Tauno Palosta tanssilavan pyörteissä...

Kotimatkalla ilmassa väreilee juhannusyön taikaa. Luonto kuiskii aamun kajossa, ja raja ihmisen ja luonnon välillä tuntuu häipyvän suviyöhön utuun. Luonnon kauneuden keskellä nautiskellaan reiluja lohkoja Fazerin Sininen -suklaata – perinteistä maitosuklaata tai sen marjaisia makuvariantteja.

Mukaan vielä muutama ahomansikka pellonpientareelta sekä seitsemän kukkasta tyynyn alle vietäviksi. Juhannusnäytelmähän ei ole vielä ohi – taika on vasta alkamassa...