Monen mielestä kesä alkaa vasta, kun ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet. Ostatko omasi lauantaitorilta vai käytkö itse poimimassa? Niin tai näin, tuoreet mansikat maistuvat ihanilta jo ihan sellaisenaan, mutta halutessasi loihdit niistä mitä makoisampia herkkuja!  Kokosimme yhteen toinen toistaan herkullisempia reseptejä erilaisiin mansikkaisiin nautintohetkiin.

1. Suussa sulava makujen liitto helposti!

Tuore mansikka maistuu jo sellaisenaan, mutta nautiskelija saattaa kaivata lisänä kylkeen jotain pientä luksusta. Mikä olisikaan houkuttelevampi yhdistelmä, kuin tuoreet mansikat ja suklaa? Suklaiset mansikat on helppo ja nopea valmistaa, ja niitä voit napostelun lisäksi käyttää myös kakkujen koristeluun.  

 

2. Ihana aamun aloitus

Aamun aloittaminen mansikoilla tekee koko päivästäsi taatusti paremman. Makeamman päivän saat, kun pyöräytät nopean ja herkullisen kaura-mansikka –smoothien! Muista ottaa tämä resepti talteen, sillä sitä voit hyödyntää myös myöhemmin, kun kesän mansikat on jo siirretty pakkaseen talvisia nautintohetkiä varten.

3. Jotain suolaista ja makeaa

Olet varmasti maistanut mansikoita jäätelön ja vohveleiden kanssa. Onko mieleesi juolahtanut mieleen muita yhdistelmiä, joiden pariksi mansikka sopisi täydellisesti? Kokeile, miltä kesän suosikkimarja maistuu leivän päällä! Paahdetulla leivällä lepäävät mansikat yhdistettynä mascarpone-juustoon saavat kelle tahansa veden herahtamaan kielelle. Todellinen rennon kesäsunnuntain aamupala!

4. Kahvipöydän suosikki

Kesäisen kahvipöydän kruunaaja on luonnollisesti mansikkakakku! Perinteinen kermaunelma hillolla ja tuoreilla marjoilla on syystäkin suursuosikki, mutta ei toki ainoa herkku, joka mansikoista syntyy. Vaihtoehtoja on lukuisia, mutta erityisesti suklaan ystävät haluavat varmasti kokeilla mansikkaista valkosuklaatorttua. Jos et saa mansikoista ja suklaasta tarpeeksesi, koristele se vielä suklaisilla mansikoilla.

5. Kääri mansikka rullalle

Kesän mansikoista syntyy myös herkullista hilloa, joilla täytät kermaiset kakut, piristät aamupuuron ja valelet paksut pannukakut. Makoisa mansikkahillo palauttaa ihanan kesän muistot vaikka keskellä pimeintä talvea. Niin arjen kuin juhlankin piristäjä on kääretorttu, jossa maistuvat mansikkahillon lisäksi myös Marianne.