Ainekset

Saksassa laskiaisen aikaan vietetään karnevaalijuhlaa. Tärkein karnevaalipäivistä on Rosenmontag eli ruusumaanantai, jolloin myös värikkäät ja näyttävät kulkueet valtaavat saksalaiskaupunkien kadut. Karnevaalijuhlinta päättyy tuhkakeskiviikkoon, joka perinteisesti aloittaa pääsiäistä edeltävän paastonajan.

Karnevaalijuhlinnan pyörteissä jämpti saksalainenkin höllää kravattiaan ja antautuu juhlinnan vietäväksi. Toisinaan täsmällisellä saksalaisella saattaa lähteä juhliminen lapasesta. Vähän kuin Berliininmunkilla, joka saa väliinsä kermavaahtoa ja ylleen karnevaalihenkisen karkkikimaran.

Taio kotiisi ripaus saksalaista, sopivan överiä karnevaalitunnelmaa valmistamalla tuunattuja Berliininmunkkiherkkuja. Tai houkuttele ystävä pulkkamäkeen ja pakkaa karnevaalimunkit retkievääksi!

Karnevaaliajan Berliininmunkit

Tarvitset:
Fazer Berliininmunkkeja
kermavaahtoa
värikkäitä Fazerin makeisia (esim. Missä Äx, Tutti Frutti ja Remix-makeisia)
(sokeripursotetta makeisten kiinnittämiseen)

Tee näin

Halkaise Berliininmunkit vaakatasossa. Pursota tai lusikoi väliin kermavaahtoa. Koristele munkit painamalla makeisia munkin kuorrutteeseen. Voit kostuttaa karkin pinnan kevyesti ennen painamista tai halutessasi voit käyttää koristeluun sokeripursotetta. Voit muotoilla makeisista munkin päälle myös hassuja karnevaalinaamoja.