
Ainekset
Kun Suomessa vietetään laskiaista, juhlitaan Venäjällä maslenitsaa. Slaavilaisessa muinaisuskossa maslenitsaa vietettiin talven ja pimeyden loppumisen juhlana. Myöhemmin juhlaan on sekoittunut ortodoksisia piirteitä, mutta yksi on pysynyt samana: silloin herkutellaan!
Venäläiset kattavat maslenitsan juhlapöytään usein kasan blinejä, eli venäläisiä lettuja. Blinien sijaan pöytään voi kattaa myös keon rukiisia Vuoksen Riisipiirakoita. Perinteiset blinipäälliset sopivat loistavasti myös pienten piirakoiden päälle. Poimi täytevaihtoehdoista suosikkisi tai kutsu ystävät kylään ja kata pöytään runsaasti erilaisia täytevaihtoehtoja, joista jokainen laskiaisen viettäjä saa koota mieleisensä piirakan.
Vuoksen Riisipiirakat venäläisillä täytteillä
Tarvitset: |
Vuoksen Riisipiirakoita |
smetanaa |
mätiä tai kaviaaria |
kylmäsavulohta kuutioituna |
punasipulisilppua |
tillisilppua |
venäläisiä suolakurkkuja tai cocktailkurkkuja |
hunajaa |
Tee näin
Lämmitä Vuoksen Riisipiirakoita ennen tarjoilua 10–15 minuuttia 150-asteisessa uunissa uunipellillä leivinpaperin päällä.
Laita täytteet esille pieniin kippoihin.
Jokainen juhlija voi koota mieleisensä täytteet Vuoksen Riisipiirakoiden päälle.