Pääsiäinen on alkukevään tärkeimpiä juhlia ja tuolloin on kiva kattaa pöytä koreaksi. Kattaus voi olla iloisen värikäs, graafisen mustavalkoinen tai romanttisen hempeä.

Kattauksessa kaiken ei tarvitse olla uutta, vaan yhtä lailla koristeita voi tehdä myös itse ja hyödyntää esimerkiksi vanhoja esineitä. Seuraavassa helppoja ideoita ja askarteluvinkkejä, joilla voit toteuttaa vaaleasävyisen pääsiäiskattaukseen, jossa on mukana myös pieni ripaus maalaisromantiikkaa.

Lautasliinat ja nimikyltit

Värikkäät lautasliinat käyvät hyvin vaaleaan kattaukseen ja ne voi ommella itse vanhoista kankaista, kuten tämän kattauksen kukalliset lautasliinat. Nimikyltit tuovat myös oman lisänsä kattaukseen ja ne voi tehdä esimerkiksi vanhoista korteista. Näiden perhoskorttien päälle on ripustettu pyykkipojilla nimikyltit, jotka on leimattu aakkosleimasimin.

Pitsikaitaliina

Pöytäliinan kruunaa kapea pitsinen kaitaliina, joka on helppo tehdä harsimalla pitsiliinoja toisiinsa. Kaitaliinaan voi yhdistää erikokoisia ja -värisiä pitsiliinoja oman maun mukaan.

Liitutauluruokalista

Ruokalistaksi käy esimerkiksi liitutaulu, jonka voi tehdä vanhoista kehyksistä, joissa on tasainen pohjalevy. Tässä ideassa vanha liitutaulu on maalattu kertaalleen liitutaulumaalilla ja koristeltu vanhoilla pyykkipojilla sekä pitsiliinalla.

Pupupitimet ruokailuvälineille

Ruokailuvälineille voi tehdä omat pupupitimet. Materiaaliksi käy esimerkiksi karhea pellava. Kankaasta leikataan etu- ja takakappale, jotka harsitaan sivuista yhteen. Takakappale saa olla lyhyempi, jotta ottimet on helppo laittaa pupun sisälle. Pupu viimeistellään nappinenällä ja pompom-hännällä.

Maljakko lasipurkista

Kukat kuuluvat keväiseen pääsiäiskattaukseen ja maljakoksi sopii hyvin vanha lasipurkki. Purkin pintaan saadaan kaunis kuvio sabluunalla, jonka läpi tuputetaan lasimaalia ja annetaan sen kuivua. Maljakon voi viimeistellä juuttinarulla tai pitsinauhalla. Lopuksi vielä keväisiä leikkokukkia maljakkoon ja kaunis kukka-asetelma on valmis!

Viiksekkäät pääsiäismunat

Pääsiäismunia voi koristella monella tavalla. Yksi trendikäs, hauska ja helppo tapa on liimata niihin viiksitarrat, vaihtoehtoisesti viikset voi myös piirtää mustalla permanent-tussilla. Pienet leivosmuotit toimivat munakuppeina ja nekin voi halutessaan maalata.

Kynttilät

Kattauksissa kynttilät ovat aina suosittuja ja niitä voi koristella esimerkiksi juuttinarulla ja pitsiliinoilla. Kynttilän alustoiksi käyvät myös vanhat leivosmuotit.