Suomalaisten rakastamat Da-Capo ja Pätkis ovat kuin sisarukset. Nyt nämä tutut patukat ovat hypänneet konvehteina hauskoihin pääsiäispusseihin.

Klassikko Da-Capolla ja suositulla Pätkiksellä on niin erottavia kuin yhdistäviäkin piirteitä – kuten sisaruksilla tapaa olla.

Patukka ja konvehti – vain eri järjestyksessä

Da-Capo oli ensin konvehti (1916) ja sitten patukka (1949) ja sitten jälleen myös konvehti (1957). Pätkis kehitettiin alkujaan patukaksi (1978), mutta nykyään tätä minttutryffeliä saa myös konvehteina sekä suklaalevynä.

Nyt kevään ja pääsiäisen kunniaksi nämä molemmat suosikit ovat hypänneet pupujussien, tipujen ja pajunkissojen koristamiin pääsiäispusseihin paperipäällysteisinä konvehteina.

Muiden tuotteiden uusiokäyttö

Klassikko Da-Capoa ja huippusuosittua Pätkistä yhdistää se, että molemmat ovat alusta alkaen hyödyntäneet muita makeisia uusiokäyttönä. Da-Capo on jopa saanut nimensä musiikkitermistä da capo – alusta uudelleen.

Da-Capossa voidaan uusiokäyttää esimerkiksi liköörikonvehteja. Reseptissä se tarkoittaa muutamaa prosenttia. Pätkiksen suklaamassaan lisätään esimerkiksi sellaisia Fazermint-konvehteja, jotka eivät ulkonäöllisesti ole täydellisiä ja siksi eivät päädy omaan Fazermint-kääreeseen.

Miljoonia patukoita

Da-Capon 20 gramman patukkaa myydään 3,5 miljoonaa kappaletta vuodessa. Pätkiksen 18:n ja 36 gramman patukoita tehdään vuosittain lähes 12,5 miljoonaa kappaletta. Pätkis onkin ollut vuodesta toiseen niin Fazerin kuin koko Suomenkin myydyimpiä patukoita.

Reilu ikäero

Da-Capolla ja Pätkiksellä on ikäeroa reilut 60 vuotta. Da-Capo on hieman päälle satavuotias eli todellinen klassikko. Suosittu Pätkiskin on kyllä ehtinyt jo keski-ikään eli nelikymppiseksi.

Tummaa ja vaaleaa, minttua ja rommia

Pätkiksessä maistuu raikas minttu, kun taas Da-Capon suklaamassa maustetaan täyteläisellä Rhum Martinique -rommilla. Alkoholin osuus Da-Capossa on kuitenkin hyvin pieni, sillä suklaamassa keitetään 110-asteiseksi, jolloin suurin osa alkoholista haihtuu.

Da-Capon kuorrutus on tummaa suklaata, ja siinä on vähintään 47 prosenttia kaakaota. Pätkis tehdään maitosuklaasta, jossa kaakaota on vähintään 30 prosenttia.

Lue myös: Vihreitä kuulia: Näin ne syntyvät ja näin ne syödään – 10 veikeää vaihetta

Kokeile pääsiäisenä: Pätkis-mokkapalat - superherkullinen tuunaus klassikosta

Lue lisää Da-Caposta: Da Capo – klassikko vuodelta 1916