Mignon-muna on tunnettu aidosta kananmunakuorestaan, mutta millaisia raaka-aineita tässä pääsiäisen klassikossa on käytetty?

Kananmunankuoret:

Mignon-munien kuoria kerätään pitkin vuotta, jotta saamme tarvittavan määrän juuri oikeanlaisia munankuoria. Munat tulevat Kultamunan sopimustiloilta, joita on etenkin Varsinais-Suomessa. Mignon-munan paino on 52g, joten kuorien valinnassa oikea koko ja tasalaatuisuus ovat tärkeimmät kriteerit. Munankuorien joukosta löytyy siis sekä virike- lattiakanala- että luomumunia. Munankuoren täyttöaukko on suljettu sokerimassalla, johon on sekoitettu pieniä määriä herneproteiinia.

Mignon-massa:

Mignon ei ole suklaamuna, vaan 52 grammaa nougatmantelitäytettä sisältävä herkku. Mignon-munan keskeiset raaka-aineet ovat kaakaovoi ja kaakaomassa, sokeri, mantelit ja hasselpähkinät.

Käyttämämme kaakaovoi on peräisin Länsi-Afrikasta, pääosin Nigeriasta. Kaakaomassasta taas 2/3 on ecuadorilaista Arriba-kaakaota ja 1/3 länsi-afrikkalaista sekoitusta. Fazer käyttää vain vastuullisesti tuotettua kaakaota: vuonna 2017 kaakaosta 86 % hankittiin sertifioituna ja 14 % vastuullisten viljelijäohjelmien kautta.

Kaikesta käyttämästämme sokerista 45 % on kotimaista juurikassokeria ja 50 % saksalaista, tanskalaista ja ruotsalaista juurikassokeria. 5 % sokeristamme on ruokopohjaista. Ruokosokeria käytetään mm. siirapeissa.

Mantelit tulevat Yhdysvalloista ja hasselpähkinöiden alkuperämaa on Turkki.
Turkki on iso hasselpähkinän tuottajamaa. Valitessaan raaka-ainetoimittajaa Fazer varmistaa ihmisoikeuksien ja eettisen liiketoiminnan lisäksi aina myös ympäristönäkökulmat, elintarviketurvallisuuden sekä raaka-aineiden sopivuuden tuotteeseen. Tuemme Turkissa kansainvälisen työjärjestö ILO:n Action Against Child Labour in Seasonal Hazelnut Agriculture -hanketta.