Vihreät kuulat kuuluvat pääsiäiseen

Vihreitä kuulia -marmeladien valmistus aloitettiin Fazerilla vuonna 1929. Kyseessä on siis todellinen pääsiäisen perinnemakeinen, joka maistuu kaiken ikäisille herkkusuille.

Monta tapaa nauttia Vihreitä kuulia

On olemassa ainakin tusina erilaista tapaa nauttia Vihreistä kuulista. Kokeilemisen arvoinen yhdistelmä on Vihreät kuulat ja valkohomejuusto. Lapset ilahtuvat huomatessaan, että kuulan saa jaettua helposti kahteen osaan. Isompaan makeannälkään maistuvat kokonaiset kuulat, ja hidas herkuttelija haukkaa pieniä palasia nautiskellen. Miten sinä syöt Vihreitä kuulia?

VIHREÄT KUULAT OVAT OLENNAINEN OSA PÄÄSIÄISTÄ. NÄITÄ HERKKUJA LAITETAAN TARJOLLE KOTIIN JA VIEDÄÄN MYÖS TULIAISIKSI JA LAHJAKSI. 

Tiesitkö tämän marmeladeista?

Marmeladin valmistustekniikka oli vielä 1950-luvulla varsin alkeellista. Tuotteet valettiin metallimuotteihin, joita pidettiin palojen irrottamisen helpottamiseksi lyhyen aikaa jääkaapissa. Irrottaminen muoteista tapahtui yksitellen haarukalla.

Vuodesta 2000 lähtien muotista irrottaminen on tapahtunut automaattisesti. Kaksi levyä, joihin on valettu puolipallot, painetaan vastakkain, ja näin syntyneet pallot irrotetaan koneellisesti.