Ainekset

Taikina

7-8 Mignon-munaa
3 dl vehnäjauhoa
1 dl fariinisokeria
1 dl valkoista sokeria
1 rl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2,75 dl Fazer Aito -kaurajuomaa
3 kananmunaa

Mignon-kuorrute

1,5 dl Fazer Aito kauravispiä
loput sulatetuista Mignon-munista

Lisäksi

kourallinen Jyväshyvä-keksejä, murskattuna
syötäviä kukkia

 

Tee näin

1. Kuori Mignon-munat kopauttamalla ja sitten rullaamalla niitä pöytää
vasten. Paloittele munat ja siirrä noin kolmasosa paloitelluista munista
toiseen kulhoon. Sulata kaksi kolmasosaa Mignon-munista mikrossa
kuumentamalla niitä hetken, sekoittamalla niitä ja jatkamalla mikrotusta,
kunnes ne ovat täysin sulaneet.


2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita sitten noin kolme neljäsosaa
(loppu käytetään kuorrutteeseen) sulatetuista Mignon-munista öljyn,
kaurajuoman ja kananmunien kanssa. Lisää kuivat ainekset vähitellen
Mignon-massan joukkoon ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Asettele loput paloitelluista Mignon-munista osin taikinan sisään ja osin sen
pinnalle. Kypsennä brownieta 170 asteessa 35-45 min.

3. Tee sillä välin kuorrute vatkaamalla kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi ja
lisää joukkoon loput sulatetuista Mignon-munista. Siirrä kuorrute
pursotinpussissa jääkaappiin.


4. Anna brownien jäähtyä vähintään 20 min ennen tarjoilua. Annostele
brownie, kuorruta Mignon-kuorrutteella ja viimeistele murskatuilla
Jyväshyvä-kekseillä ja syötävillä kukilla.