Pääsiäisen askarteluista pääsiäismunien maalaaminen ja koristelu ovat suosituimpia puuhia, josta saavat iloa niin lapset kuin aikuisetkin. Ota hauskat vinkit talteen!

Viisi hauskaa ja helppotekoista askarteluohjetta, joissa Mignon-suklaamunat ovat saaneet koristuksekseen uuden tyylin.

Vintage

Mignon-munat muuntuvat vintage-tyylisiksi esimerkiksi vanhan nuottivihkon sivuista revityillä palasilla, jotka liimataan munankuoreen myrkyttömällä askarteluliimalla. Vaihtoehtoisesti paperinpalat voi myös teipata ohuella kaksipuoleisella teipillä. Koristeeksi voi lisätä esimerkiksi juuttinarua tai pieniä paperikukkia, joita on saatavilla useimmissa askarteluliikkeistä. Näppäräsorminen voi askarrella paperikukkia myös itse. Jos haluaa vielä muistuttaa itseään, että paperikoristeiden alla on tosiaan syötävä suklaamuna, voi pintaan laittaa Mignon-munasta irrotetun Fazer-tarran.

Säihkyvä

Bling Bling! Diskotunnelmaa Mignon-Munan pintaan saa värikkäillä hileillä tai kimalletarroilla. Jos pääsiäismunan haluaa koristella kokonaan hileellä, kannattaa se ensin sivellä kauttaaltaan myrkyttömällä askarteluliimalla ja pyöritellä sen jälkeen laakeaan astiaan kaadetussa hileessä. Näin hile levittyy tasaisesti. Askarteluliikkeet myyvät myös erilaisia tarra-kimallekirjaimia, joilla munankuoren voi personoida kunkin syöjän mukaan.

Graafinen

Mustavalkoisuus on aina muodissa ja antaa Mignon-munille heti graafisen ilmeen. Nämä Mignon-munat on koristeltu mustalla tussilla erilaisia kuvioita piirtäen. Kuvioiden piirtämistä helpottaa, jos esimerkiksi eläinhahmoja piirrettäessä hahmottelee ääriviivat ensin lyijykynällä. Koristelussa tussin tulee olla myrkytön, joten tähän soveltuu esimerkiksi myrkytön, nopeasti kuivuva permanent-tussi tai musta elintarvikeväritussi.

Hauska

Humoristiset pääsiäismunat ilahduttavat niin lapsia kuin aikuisiakin. Nämä veikeät kruunupäät on maalattu ensin kevyesti peiteväreillä ja kun pinta on kuivunut, niihin on lisätty hassut silmätarrat sekä erikois-rei'ittimellä tehdyt spring-paperinauhat. Erilaisia rei'ittimiä on saatavilla askartelukaupoista.

Romanttinen

Pääsiäismunat voi koristella myös hempeän romanttisesti. Se tapahtuu helposti kapeilla pitsinauhoilla, jotka teipataan ohuella kaksipuoleisella teipillä tai liimataan myrkyttömällä askarteluliimalla Mignon-munien pintaan. Lopuksi pitsinauhojen päälle voi liimata esimerkiksi erikoisrei'ittimellä tehtyjä paperiperhosia, helmiä tai pieniä sulkia.