Rairuohon istuttaminen ja kasvun seuraaminen virittävät pääsiäiseen. Kun ruohon koristelee makeisilla, tulee siitä myös kevään kaunein tarjoilukulho – ja lapsille hauska leikki!

Tänä vuonna rairuoho koristellaan tipujen ja pupujen sijasta karkeilla. Helpoin tapa on reunustaa ruohoastia erilaisilla pääsiäiskarkeilla ja suklaamunilla. Uudenlaista twistiä saat, kun asetat isomman ja pienemmän lautasen sisäkkäin ja kylvät ruohoa vain niiden väliin jäävään renkaaseen. Keskelle jää tilaa pääsiäiskanalle munineen. 

Pikkulapset riemastuvat, kun piilotat tiheän rairuohon sekaan pieniä pääsiäismunia tai paperipäällysteisiä karkkeja. Järjestä perheen pienimmille vaikka viidakon karkkijahti: kuka löytää ruohoon kätketyt makeiset ekana?

Lapsille voi antaa tehtäväksi myös rairuohon muuttamisen kukkakedoksi: ensin pujotetaan hammastikun toiseen päähän pehmeä, värikäs karkki, sitten tökätään tikun toinen pää multaan.

Pääsiäismunia tyylillä

Yksinkertaisen tyylikäs pääsiäiskoriste syntyy asettelemalla Mignon-munia kevätruohon joukkoon. Munien alle kannattaa kietaista pieni pala foliota tai istuttaa ne munakuppiin, jotta Mignonit eivät vedä mullan kosteutta itseensä.

Jos pelkäät makeisten kostuvan ruohossa, voit asetella ne suoraan erillisiin kippoihin. Esimerkiksi mustavalkoisista neliönmuotoisista karkki- ja rairuohokulhoista saa aseteltua pöydälle hauskan shakkikuvion – ja tietysti kevään trendikkäimmän tyylin.

Pieni rairuohon kasvatusopas

Raikas rairuoho on helpoin tapa luoda kotiin iloinen pääsiäistunnelma. Siemenet itävät alle viikossa, joten kun istutat rairuohon palmusunnuntaina, se on parhaimmillaan juuri pääsiäisenä.

  1. Lusikoi multaa valitsemaasi astiaan.
  2. Kastele multa kosteaksi.
  3. Ripottele mullan päälle tasainen siemenkerros.
  4. Levitä siementen päälle ohut multakerros.
  5. Kastele kevyesti.
  6. Kasvun nopeuttamiseksi voit halutessasi peittää astian muovikelmulla itämiseen asti.
  7. Kastele säännöllisesti.
Voit kokeilla perinteisen rairuohon lisäksi myös vehnää ja ohraa, kiehkuraisia herneenversoja tai tukevampaa kissanruohoa. Kauppojen yrttihyllyiltä löytyvä terhakka vehnänorastupsu on kiireiselle helppo ja vaivaton valinta.